Vilho Aatola karting-sarjan maailmanfinaaliin

0
Kotkan päätöskisassa Vilho Aatola voitti Rotax Max Challenge Finland Micro Max -luokan.

Paimion South West Kartingia edustava turkulainen Vilho Aatola, 11, voitti vuoden 2020 kartingin Rotax Max Challenge Finland Micro Max -luokan. Varmistamalla voittonsa viimeisessä osakilpailussa Kotkassa menneenä viikonloppuna, Aatola varmisti myös kisalippunsa tammikuussa 2021 Portugalissa järjestettävään maailman finaaliin.
– Tämä laitettiin kauden alussa tavoitteeksi ja nyt kisalippu on kädessä, hymyilee Aatola leveästi viimeisen osakilpailun jälkeen.
Rotax MAX Challenge on kansainvälinen kartingsarja, jota ajetaan vuosittain noin kuudessakymmenessä maassa. Yli 15 000 kuskia havittelee pääsylippua Grand Finals -päätöskisaan. Finaali tarjoaa kisaajille tasavertaiset lähtökohdat kisaan: samanlaiset moottorit, renkaat ja kisainsinöörit. Tarkoituksena on punnita kuskien todelliset ajotaidot. Iso joukko F1-kuljettajia on aloittanut uraansa Rotax-moottoreilla, kuten Kimi Räikkönen, Max Verstappen ja Jenson Button. Myös tämän hetken kartingmenestyjä, Tuukka Taponen, osallistui RMC Grand Finals -tapahtumaan edellisvuonna.
Aatola on harrastanut kartingia nyt kolmen kilpakauden verran. Tekeminen on ollut nousujohteista, ja jokaiselle kaudelle on asetettu aina uusi tavoite. Tänä vuonna piti osallistua myös kansainväliseen Euroopan sarjaan, mutta koronapandemian takia näihin kisoihin päätettiin olla osallistumatta ja keskittyä kotimaisiin kilpasarjoihin.
Rotax Max Challenge Finland oli ehdottomasti pääsarja tälle kaudelle, mutta Aatola ajoi myös suomenjuniorimestaruus-osakilpailuja, joista viimeinen ajetaan tulevana viikonloppuna Porissa. Tähän sarjaan tullaan keskittymään ensi kaudella enemmän.
Kolmas kilpakausi toi mukanaan myös ammattimaisempaa tekemistä, kun Aatola ajoi kauden kokeneen Jussi Laaksonen JTL Racing -tiimissä.
– Poikien kehitys kauden aikana on ollut hyvää. Viimeinen osakilpailu osoitti, että kilpaa osataan ajaa, ohittamiset tehtiin puhtaasti ja voiton nälkää oli, summaa ”Turbo” Laaksonen.
JTL Racingin tiimissä ajoi myös Aatolan seurakaveri, nousiaislainen Santeri Laitonen, joka niin ikään lunasti lipun RMC Grand Finals -tapahtumaan sijoittumalla Micro Max -luokassa toiseksi. Pojat matkaavatkin yhdessä 23.-30.1.2021 Portugalin Portimãoon.