A.M. Dancen erikoiskoulutusryhmälle pääpalkinto

0
Palkinto tuli EK1-tytöille yllätyksenä.

TANSSI Paimiolaisen A.M. Dance tanssikoulun erikoulutusryhmä 1 (EK1) saavutti pääpalkinnon eli 1 000 euron stipendin valtakunnallisessa SottiisiMoves 2020 -tanssikatselmuksessa.

Palkinnonjaon yhteydessä ryhmä sai kehuja tanssitekniikasta, tulkinnasta ja yhdessä tekemisestä.

– Raikas, pirteä, kieliposkella tehty sillisalaatti, joka toimi loistavasti alusta loppuun. Ryhmän hienoa tanssitekniikkaa käytettiin hyväksi, mutta sitä ei alleviivattu, vaan se oli tulkinnan väline. Yhdessä tekemisen nautinto oli käsin kosketeltavaa, kuvaili tuomaristo.

Pääpalkinto tuli Erälupa-nimisellä kilpailuohjelmalla, joka on tanssijoiden itse kehittämä koreografia kesällä 2019.

– Ohjelmaa on muokattu treenivuoden 2019-2020 aikana ja tässä kilpailussa nähtiin joukkueen viimeisin versio esityksestä, kertoo tanssikoulun johtaja Annika Mutila.

– Ohjelma on tosi iloinen, ja siihen on heittäydytty täysillä ilmein ja elein, kuvailevat tanssijat.

EK1-ryhmässä tanssii kahdeksan 13–17-vuotiasta paimiolaista nuorta. He ovat treenanneet A.M. Dancen erikoiskoulutuksessa jo yli kaksi vuotta. Nuorten tanssitausta on paljon tätä pidempi.

Ryhmässä tanssivat Tinka Aronpuro, Tuuli Aronpuro, Saara Käkönen, Hertta Mulari, Mariella Pirhonen, Senni Saarikko, Ellen Toivonen ja Lotta Vuorikoski.

– Palkinto tuntuu hienolta, varsinkin kun pitkän tauon jälkeen saavutimme menestystä. Hienoa, että se tuli itse tekemästämme koreografiasta. Palaute on hieno, sillä vedimme tämän tanssin viimeisiä kertoja, kuvailevat EK1:n tanssijat.

SottiisiMoves-katselmuksessa olivat mukana myös A.M. Dance tanssikoulun joukkueet ActiveKids, ActiveJuniors ja Active. Kaikki joukkueet saavat myöhemmin kirjallisen palautteen.

Pääpalkintoja jaettiin kilpailussa vain kaksi kappaletta, pienempiä stipendejä sen sijaan useita eri sarjoissa.

SottiisiMoves on Suomen suurin tanssitapahtuma. Koronapandemiasta johtuen koko katselmus käytiin videoyhteydellä. Tuomaristo katsoi joukkueen perjantaina kuvaaman videon tanssista. Palkintojen jako näytettiin suoran lähetyksenä sunnuntaina Tampereelta.