Hakalle isonumeroinen voitto VG-62:sta

0

PAIMIO

Paimion Haka onnistui lauantaina kotijäällään laajalla rintamalla ottaessaan selvänumeroisen ja ansaitun 8–4 voiton Naantalin VG-62:sta. Pisteille ylsi peräti 14 Haka-pelaajaa, joista joka toisella oli kahden pisteen ilta.

Jo viime kaudella Hakan vahvuudeksi nousi kentällisten tasaisen tarkka suorittaminen, ja niin käynee nytkin.

Tasaista massaa Hakan pelaajisto ei kuitenkaan ole. Vankkaa kokemusta ja hyvää maalintekotaitoa löytyy enemmän kuin joka toiselta hyökkääjältä, ja puolustuksessa on sekä pelisilmää että vahvaa vääntömomenttia.

Mutta Naantalin VG vahvoine perinteineen on niinikään vahva ja vaarallinen joukkue. Haka sai panna parastaan täydet 60 minuuttia, vaikka ottelun puolenvälin jälkeen numerot alkoivatkin yhä selkeämmin kääntyä Hakan eduksi.

Hakan hyvävireiselle maalivahdille Joni Järvenperälle kertyi ottelussa 39 torjuntaa, joten VG:lläkin oli paikkansa.

Hakan hyökkääjistä kaksi maalia mieheen tekivät aina vahvasti taistelevat Lasse Lintula ja Eetu Kivilä. Lisäksi kotijoukkueen maalintekijöinä olivat Smith Braden, Miro Kivinen, Iikka Kylén ja Timo Salminen. Syöttäjinä kunnostautuivat muun muassa Ossipekka Lehtonen ja Atte Virtaniemi.

Ottelun varsinainen tehopelaaja oli kuitenkin Naantalin kokenut ja alati vaarallinen Ossi Savolainen pistein 1+2.

Hakan lauantaista iltapuhdetta helpotti tuntuvasti se, että Haka onnistui jo avauserässä tekemään kaksi ylivoimamaalia. VG-62 puolestaan ei onnistunut ottelun aikana maalaamaan ylivoimalla kertaakaan.