Kaarinassa alkoi työviikko maskien takana – maskit käytössä mm. lukiossa

0
Maskien käyttö on suositeltavaa edelleen, ja tapahtumissa on huolehdittava hygieniasta.
Kaarinassa, Turussa, Liedossa ja Raisiossa suositellaan kasvomaskin käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää, kertoi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri perjantaina.

Erityisesti sisätiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa on joukkoaltistumisen riski, arvioi sairaanhoitopiiri.

– Haluan korostaa maskin käytön tärkeyttä erityisesti niissä tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Esimerkiksi liikunta- ja urheilutapahtumien yleisössä sekä erilaisissa illanvietoissa riittäviä etäisyyksiä ei voi turvallisesti pitää. Etäisyyden lisäksi hyvä käsihygienia on edelleen kaiken a ja o, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä tiedotteessa.

Varsinais-Suomessa on kirjattu runsaasti uusia koronatapauksia viikonloppuna. Lauantaina myös Kaarinaan merkittiin yksi uusi koronatartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Sunnuntaina Kaarinassa ei ole uusia tapauksia.

Varsinais-Suomessa on kirjattiin lauantaina 15 uutta tartuntaa. Näistä seitsemän oli Turussa, Laitilassa ja Loimaalla kaksi sekä yksi Kaarinassa, Raisiossa ja Salossa. Lisäksi maakuntaan kirjattiin yksi uusi tartunta kuntaan, jossa on alle viisi todettua koronavirustartuntaa, eikä se siksi näy THL:n ylläpitämässä karttasovelluksia.

Alle viiden kirjatun tartunnan kuntia Varsinais-Suomessa ovat Kemiönsaari, Kustavi, Marttila, Nousiainen, Oripää, Paimio, Pyhäranta, Pöytyä, Rusko, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Vehmaa.

Eri kunnissa pandemian vaihe on hyvin erilainen. Turku, Kaarina, Lieto ja Raisio todettiin perjantaina koronapandemian leviämisen kriteerein olevan kiihtymisvaiheessa. Siksi työryhmä antoi näihin kuntiin suosituksen, joka noudattelee THL:n kiihtymisvaiheen suositusta kasvomaskin käytöstä väestölle.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteen lisäksi esimerkiksi toisen asteen oppilaitoksissa, kuten lukioissa, sekä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Julkisia sisätiloja ovat muun muassa kaupat ja ostoskeskukset, kirjastot, kirkot, urheilutilat, uimahallit, teatterit ja muut tapahtumatilat.

Muualla maakunnassa tilanne on toistaiseksi rauhallinen eikä uusia suosituksia anneta. Työryhmä päätti, että päätökset voidaan tehdä kunnittain. Etätyösuositus on Varsinais-Suomessa voimassa valtioneuvoston päätöksen mukaisesti.