Karunantien töyssy kiusaa autoilijoita

0
Elokuussa Karunantiellä sattuneessa ulosajossa onnettomuuden osasyy saattoi olla tiessä oleva kupru. Myös monet korkeat ajoneuvot huojahtavat tässä samassa paikassa silminnähden.

SAUVO

Karunantien varressa, suunnilleen Tapilan kartan suoralla on Karunasta päin tullessa oleva töppäre yllättävänkin terävä. Sauvolainen Jarkko Grandell muistelee, että tienkohtaa on silloin tällöin korjattu, mutta viimeisestä korjauksesta on jo aikaa ja tilanne on taas pahentunut. Nyt monet ajavat jo miltei vastaantulevien kaistaa, koska se puoli ei ole niin terävä, eikä keikuta autoa holtittomasti.

Onko paikka tuttu ja olisiko siihen mahdollista saada korjausta aluevastaava Markus Salminen Varsinais-Suomen Ely-keskus?

– Kyllä paikka tiedetään. Siinä on ongelmana se, että vanhassa tienpohjassa on sekä kallioleikkaus että savea eli kahta erilaista pohjarakennetta, ja se pettää. Siihen on tehty massatäyttöä vuosia sitten.

– Tuo kohta vaatisi pitääkseen isompaa remonttia, koko tie pitäisi ottaa auki ja räjäyttää kalliota, mutta liikennemäärät ovat niin pieniä, ettei niin laaja korjaus ole todennäköinen, myöntää Salminen.

Mitä tielle sitten voidaan tehdä?

– Näillä näkymin tilannetta katsotaan keväällä, sillä talvella se elää vielä eri tavoin, riippuen pakkasista. Ehkä pintaa uusitaan, ja se korjaus kestää jälleen 5-6 vuotta.

Voisiko paikalle asettaa edes varoitusmerkit?

– Kyllä, otan yhteyttä tiemestariin ja asennetaan tuohon kohtaan varoitus- ja kuoppamerkit molemmista suunnista.