Kelan nimissä kalastellaan pankkitietoja

0

Kelan nimissä lähetetyissä huijausviesteissä väitetään, että asiakkaiden terveystiedot ja luottokorttitiedot olisivat vaarantuneet.
Huijaussähköposteissa väitetään virheellisesti, että viestin vastaanottajan terveystiedot ja luottokorttitiedot ovat vaarantuneet. Viesti on kirjoitettu suomeksi, ja sen sisältämä linkki ohjaa kirjautumaan tietojenkalastelusivustolle, joka muistuttaa Suomi.fi-kirjautumissivua. Huijaussivulla yritetään saada haltuun verkkopankkitunnuksia ja luottokorttitietoja.
Kela tähdentää, että jos olet saanut huijausviestin, älä vastaa viestiin tai syötä tietojasi vaadittuihin kenttiin, äläkä klikkaa viestissä olevia linkkejä. Jos epäilet, että luottokorttitietosi tai pankkitunnuksesi ovat joutuneet vääriin käsiin, ota yhteyttä pankkisi asiakaspalveluun.
Tietoturvasyistä arkaluonteisia tietoja ei pidä lähettää sähköpostitse. Kela ei koskaan kysy arkaluontoisia tietoja sähköpostitse tai tekstiviestillä. Kelaan voi lähettää viestin asiointipalvelussa, johon kirjaudutaan osoitteesta kela.fi.