KTO suunnittelee uutta asumisyksikköä Vistalle

0

PAIMIO

Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä kaavailee uutta asumispalveluyksikköä Paimion keskustaan Jokipellontielle. Tontti sijaitsee K-supermarketin ja Jokitien/Seuratien kerrostalorivistön välissä. Tontin omistaa Hartela.

KTO:n eli Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksen asumispalvelupäällikkö Sari Hietala kertoo, että hanke on vasta aivan aluillaan ja riippuu vielä monesta tekijästä. Ehdoton edellytys on esimerkiksi ARA:n eli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen avustus- ja takauspäätös. Kustannusarviokin on vasta laskennassa, ja ARA asettaa omalta osaltaan sille tietyt rajat.

– KTO ei tule omistajaksi vaan palvelun tuottajaksi. Hanketta vievät eteenpäin Paimion Palvelukeskussäätiö ja Hartela, Hietala kertoo.

Hänen mukaansa uusi asumisyksikkö tarvitaan, koska Paimion Naskarlan asumisyksikkö toimii tällä hetkellä kerrostalotiloissa, jotka ovat tulleet tiensä päähän eikä niitä kannata korjata.

– Se on yksi syy, ja toinen on se, että on myös ympärivuorokautisen avun tarvitsijoita. Heitä on koko kuntayhtymän alueella. Hietala sanoo.

Ympärivuorokautista apua tarvitseville kaavaillaan 12-paikkaista yksikköä, joista neljä paikkaa on asumiseen valmentavaa ja kahdeksan pidempiaikaiseen asumiseen. Lisäksi tulee 14 asuntoa tukiasumiseen.

– Tontille tulee kerrostalotyyppistä rakentamista, joiden rakennukset ovat noin nelikerroksisia.