Nainen kuoli ulosajossa

0

PAIMIO Keskiviikon ja torstain välisenä yönä tapahtunutta henkilöauton ulosajoa moottoritiellä Paimiossa tutkitaan törkeänä ryöstönä, kuolemantuottamuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Autossa oli törmäyshetkellä kaksi parikymppistä henkilöä. Autossa ollut nainen menehtyi ulosajossa saamiinsa vammoihin, ja mies toimitettiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan. Auto ajautui ulos tieltä lähellä Kravinkujan liittymää. Onnettomuudessa ei ollut muita osallisia.

Tapahtumat saivat alkunsa Turussa, missä kaksikko anasti auton työvuorossa olleelta taksinkuljettajalta puukolla uhaten. Ulosajohetkellä tekijät ajoivat taksilla kovaa ylinopeutta Salon suuntaan.

Asiasta on esitetty mediassa ja somessa osittain virheellisiä tietoja, joita poliisi haluaa oikaista. Koska tutkinta on alkuvaiheessa ja kaikkia asianosaisia ei ole vielä kuultu, poliisi ei voi ottaa kantaa kaikkiin julkisuudessa jo esitettyihin väitteisiin. Poliisi ei tiedota asiasta tämän enempää.

Syyslomaviikon viikonloppu on ollut Lounais-Suomen poliisin alueella varsin kiireinen. Perjantaiaamun ja sunnuntaiaamun välillä suoritettiin lähes 900 tehtävää. Kotihälytyksiä oli satakunta.
Rikosilmoituksiin kirjattiin poliisin tiedotteen perusteella 24 epäiltyä rattijuopumusta, joista yhdeksän oli törkeitä. Pahoinpitelyjä oli kymmenen.
Törkeitä liikenneturvallisuuksien vaarantamisia oli kahdeksan ja näistä ainakin kaksi oli 17-vuotiaiden poikkeusluvalla kortin saaneiden ajamia. Törkein ylinopeus ajettiin Turussa Hirvensalon sillalla, jossa 19-vuotias nuorimies ajoi perjantaina alkuyöstä 50km/h alueella 163km/h ja kyydissä oli kolme matkustajaa.