Nevä kolmannen kerran F-sarjan hopealle

0
Ensi kaudella edessä on uudet tuulet ja auton vaihto, kun vuodesta 2008 asti Toyota Corollaan luottanut Nevä myi nykyisen autonsa ja edessä on pitkä mietintä seuraavan kilpurin ostossa. Merkki ja malli on siis näillä näkymin vaihtumassa. Samulin kartturi on Juha Kivimäki.

RALLI Pistetaulukon neljänneltä sijalta F-Rallisarjan päätösosakilpailuun lähtenyt paimiolainen Samuli Nevä ei onnistunut haastamaan kärkimies Joonas Lindroosia , joka ajoi voittoon myös Mynämäellä ajetussa Rantarallissa. F-Rallisarjan hopeamitali on jo kolmas laatuaan Nevälle.

Ennen kisaa Nevä oli neljännestä sijasta huolimatta ainoa, jolla oli edes teoreettiset mahdollisuudet uhata Lindroosin mestaruutta, kun pistelaskussa otettiin huomioon neljästä ajetusta kilpailusta kolmen parhaan tulos.

Nevä aloitti kisan parhaimmalla mahdollisella tavalla, kun kellot pysähtyivät pohja-aikaan. Kisan ensimmäinen erikoiskoe ajettiin Nevälle tutulla tiellä Seijaisissa ja pohja-aika osoitti sen, että ilman taistelua ei Lindroos mestaruutta tule viemään.

Ennen kilpailun huoltotaukoa ajettiin vielä kolme erikoiskoetta, joihin Lindroos kiristi selvästi vauhtia ja siirtyi johtoon. Eroa miesten välillä ennen kahta viimeistä erikoiskoetta oli kuitenkin vain vaivaiset 0,3 sekuntia.

Kilpailun viidennelle ja samalla toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle Lindroos teki kuitenkin ratkaisevan tuntuisesti 6,5 sekuntia lisää eroa. Viimeisellä erikoiskokeella Nevä ei saanut enää ajamisen rytmistä kiinni, kun kypäräpuhelimen johto oli sekoittunut vöihin kiinni ja niitä korjaillessa aikatappiota tuli lisää.

Lopputuloksissa Nevä putosi neljänneksi ja jäi lopulta 7,3 sekuntia kilpailun ja samalla sarjan mestaruuden voittaneesta Lindroosista. Kokonaispisteissä Nevä oli lopulta toinen, 13 pistettä Lindroosia perässä.

– Ensimmäinen hävitty sija tämä on, kun aina haluaisi voittaa. Pitää olla kuitenkin realisti, kaikki kunnia Joonakselle, joka ajoi äärettömän kovan kauden ja voitti kaikki kilpailut, Nevä totesi maalissa.

Kokonaisuutena Nevä oli kuitenkin tyytyväinen kauteensa.

– Ajettiin tosi hyvä kausi ja hopea on tietysti hieno saavutus sekin. Iso kiitos kaikille, jotka jaksoitte kannustaa ja tsempata läpi kauden. Huollolle, taustavoimille ja yhteistyökumppaneille olen äärettömän kiitollinen kaikesta avusta ja hyvästä työstä.

Sauvolainen Reijo Mattila ajoi luokassaan seitsemänneksi, ja oli yleiskilpailun 18.

Rantarallin kaksivetoisten nuottiluokkien tulokset: 1) Joonas Lindroos 35:59,7, 2) Jussi Saarinen +0,9, 3) Mika Rantasalo +4,6, 4) Samuli Nevä +7,3, 5) Jari Savolainen +15,0

F-Rallisarjan lopputilanne 4/4 osakilpailua: 1) Joonas Lindroos 100p, 2) Samuli Nevä 87p, 3) Mika Rantasalo 71p.

Patrick Rupponen