Nousuhaaveet vaativat maalikimaraa

0
Peimarin tämän lkauden paras maalintekijä on ollut Efraim Mavengo, joka on osunut Kolmosessa kuudesti.

Paimio-Sauvo

Peimari Unitedin miesten edustusjoukkue on tiukan paikan edessä huomenna lauantaina: paimiolais-sauvolaisen ryhmän on todennäköisesti voitettava Kolmosen päätöksessä Euran Pallo ainakin 3–4 maalilla, jotta sarjavoitto mahdollistuisi.

Tilanne johtuu siitä, että sekä sarjaa johtava FC Inter 2 että kakkonen Peimari ovat tasapisteissä, mutta tasapisteissä paremmuus ratkeaa maalierolla. Se on Interillä kaksi maalia parempi kuin Peimarilla.

– Mahdollisuudet eivät ole suuret, mutta ne ovat kuitenkin olemassa. Pitää myös muistaa, ettei EuPa ole todellakaan mikään Kolmosen heittopussi, vaan he pelaavat oikeasti hyvää jalkapalloa. Lähdemme hyökkäämään ja tekemään niin hyvän ottelun kuin mahdollista. Todennäköisesti 3–4 maalia ei riitä, vaan niitä tarvitaan enemmän, Peimarin päävalmentaja Tiago Santos laskee.

Kimurantiksi tilanteen tekee se, että sekä FC Inter että Peimari kohtaavat sarjassa kaksi viimeistä joukkuetta: Peimari EuPan ja Inter Wolvesin. Olisi siis iso yllätys, jos jompi kumpi joukkue kompastuisi pistemenetyksiin ja siten maalierovertailua ei tarvittaisi. Toisaalta jos niin kävisi, aukeaisi mahdollisuus sarjavoittoon vielä pisteen perässä vaanivalle FC Ålandille, joka puolestaan pelaa vieraskentällä Maskun Palloseuraa vastaan.

Myös arpa voi ratkaista


Jos FC Inter voittaisi Wolvesin 1-0, vaatisi se Peimarilta sarjavoittoon 4-0-voittoa. Mutta jos Peimari esimerkiksi voittaisi EuPan 5-1, ja samanaikaisesti Inter 2 voittaisi oman pelinsä 2-0. silloin joukkueet olisivat sekä tasapisteissä että samalla maalierolla. Kun vielä joukkueiden keskinäinen kohtaaminen päättyi 1-1-tasapeliin, ratkaistaisiin Kakkosen nousukarsintaan lähtevä joukkue arpomalla.

Kolmosen päätöskierros pelataan samanaikaisesti lauantaina kello 16 alkaen. Paimion Haka kohtaa kauden päätösottelussaan Toejoen Veikot. Tasaisen keskikastin kamppailussa panoksena ovat sijat 4-9.