PaiHa päätti kauden vierasvoittoon

0
Vastuuta kapteenina saanut keskikenttäpelaaja Markus Kuivala oli todella tyytyväinen joukkueen loppukauden pelilliseen kehitykseen.

JALKAPALLO Suomen Palloliiton Lännen Kolmosen viimeisellä kierroksella Paimion Haka matkasi Poriin Toejoen Veikkojen vieraaksi. Hankalan ottelun jälkeen täydet kolme sarjapistettä matkasivat kuitenkin Paimioon ja PaiHa nousi sarjataulukossa viidennelle sijalle.

PaiHa sai panoksettomaan vierasmatsiin hyvän nipun pelaajia kasaan vaikka pelipäivänä pari avainpelaajaa joutuivat jäämään sairastumisen takia kotiin. Maalivahtitilanne oli aiheuttanut huolta valmennukselle jo ennakkoon kun koko kauden erinomaisesti pelannut Jesse Peltonen oli loukkaantunut. Lopulta avauskokoonpanoon merkattiin tolppien väliin joukkueen maalivahtivalmentaja Matti Uotila.

Ottelu lähti käyntiin molempien joukkueiden osalta alavireisesti eikä pelin taso tehnyt vaikutusta paikalle saapuneisiin katsojiin. Silti oranssipaitainen vierasjoukkue onnistui luomaan lupaavia maalipaikkoja ja Veikkojen puolustus joutui koville.

12. minuutin pelin jälkeen Hakan keskikenttä antoi ylöspäin pallon hyökkääjä Mark Goldsonille ja tarkalla syötöllä ”Goldie” vapautti Raid Amirin läpiajoon. Nuori maalintekijälupaus ei hukannut paikkaa vaan sijoitti pallon tarkasti maalivahdin längistä verkon perukoille.

Kymmenen minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua Haka joutui taipumaan. Vieraiden puolustus nukahti hetkeksi ja TOVE pääsi laittamaan oikealta laidalta tarkan syötön maalin edustalle. Kokenut Otto Ceder ohjasi pallon maaliin ja kotijoukkue nousi 1–1 lukemiin.

Tauolla Hakan pukukopissa kohotettiin taistelutahtoa ja yhteiseksi tavoitteeksi asetettiin voitto.

Haka nousi

tasoihin ja ohiToisen puoliajan alku ei kuitenkaan mennyt tämän suunnitelman mukaan. Vierasjoukkue joutui useaan otteeseen kritisoimaan tuomarilinjaa vaarallisten pelitilanteiden jälkeen ja tämä sotki peliä. TOVE käytti tilanteen hyväkseen ja nappasi itselleen 2–1 johdon Toni Kuuselan osumalla 66. peliminuutin kohdalla.

Veikot eivät saaneet nauttia johtoasemasta pitkään, kun kaksi minuuttia myöhemmin Haka nousi tasoihin. Vieraiden ensimmäisen maalin syöttäjänä toiminut Goldson pääsi nyt itse komealla kaukolaukauksella iskemään pallon maaliin.

Vain viisi minuuttia edellisen maalin jälkeen Haka nousi 3–2 johtoon, ja jälleen kerran asialla oli Goldson. Johtoasemassa paimiolaiset ottivat kuskin paikan pelissä.

TOVE haki vielä vimmatusti tasoitusmaalia, mutta koko ottelun tasokkaasti esiintynyt topparipari Aleksi Heikkilä ja Fredrik Kuokkanen siivosivat pitkät pallot pois tarkasti.

Yliajalla Hakan keskikenttä ei ollut tarkkana ja kotijoukkueelle tarjoutui tuhannen taalan paikka iskeä tasoitusmaali. Kotijoukkueen pelaaja pääsi vastakkain maalivahti Uotilan kanssa. Maalivahdin rohkea vastaantulo pelästytti vastustajan, joka veti pallon hiuksen hienosti ohi maalin.

Tuomarin vihellettyä pilliin runsaslukuisesti Poriin saapuneet paimiolaiskannattajat pääsivät juhlimaan 3–2 voittoa joukkueen kanssa.

Se oli taistelu,

ei otteluViimeinen peli jätti kaksi maalia iskeneelle Mark Golsonille kaksijakoiset tunnelmat.

– Peli oli vaikea. Välillä tuntui että olimme taistelussa emmekä jalkapallo-ottelussa. Molemmat joukkueet tekivät virheitä ja näin minullekin siunaantui paikat kahteen maaliin, Goldson analysoi.

– Osoitimme kuitenkin loistavaa asennetta, kun pystyimme kääntämään vielä pelin loppupuolella 2-1 tappio aseman 2-3 voitoksi.

Kapteenin nauhaa viimeisissä peleissä kantanut perniöläinen Markus Kuivala oli tyytyväinen joukkueen kehitykseen loppukaudella.

– Alkukausi oli todella hankala ensimmäisen pelin voiton jälkeen. Sitten teimme muutamia muutoksia joukkueeseen ja homma lähti toimimaan.

Vaikka Haka vajosi välillä putoamisviivan alle, erinomainen loppusyksy nosti joukkueen sarjataulukossa viidenneksi.

– Loppusijoitus sarjassa on mielestäni ihan hyvä, kun ottaa huomioon että lähdimme tähän kauteen täysin uudella ryhmällä. Loppukauden viimeisestä kuudesta pelistä onnistuimme nappaamaan viisi voittoa ja olimme yksi parhaista joukkueista sarjan jälkimmäisellä puolikkaalla, Kuivala kertoo tyytyväisenä.

Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkue kiittää kuluneesta kaudesta kaikkia kannattajia ja yhteistyökumppaneita!