Paimion parantola -säätiön hallitus nimettiin

0
Perustetun säätiön tarkoituksena on muun muassa säilyttää parantolakiinteistön ja irtaimiston muodostamaa kokonaisuutta.

PAIMIO Viime tiistaina perustetun Paimion parantola -säätiön hallitus on nimetty. Paimion kaupunkia hallituksessa edustaa elinkeinojohtaja Mika Ingi .

Ingin lisäksi säätiön hallituksen jäseniksi on nimetty diplomi-insinööri Olavi Hiekka (Suomen valtio), kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen (Turun kaupunki), arkkitehti Henna Helander (Alvar Aalto -säätiö sr.), varatuomari Heikki Alanen (Oy Artek Ab) ja CEO Mirkku Kullberg . Viimeksi mainittu on Alvar Aalto -säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Paimion parantola -säätiön tarkoituksena on suojella parantolan arkkitehtuuria ja kulttuurihistoriallisesti arvokasta henkistä ja aineellista pääomaa, edistää niihin liittyviä arvoja sekä säilyttää parantolakiinteistön ja irtaimiston muodostamaa kokonaisuutta.

Valtio on päättänyt luovuttaa säätiön peruspääomaksi 500 000 euroa. Lisäksi valtio on sitoutunut rahoittamaan säätiötä enintään 2,5 miljoonalla eurolla seuraavien neljän vuoden aikana.

Paimion ja Turun kaupungit sekä Alvar Aalto -säätiö ovat kukin luovuttaneet säätiön peruspääomaan 30 000 euron suuruisen rahasumman.

Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh katsoo, että Paimion parantolan uusia käyttötapoja on vakiinnutettava niin, että maa-alueen, rakennusten ja irtaimiston arvo ei vähene ja että ne säilyttävät todistusvoimansa myös tuleville sukupolville.

Lindh näkee, että myös Alvar Aalto -säätiön tärkeänä tulevaisuuden tehtävänä on auttaa uutta Paimion parantola -säätiötä pääsemään tavoitteisiinsa.

Lindhin kommentit sisältyvät Alvat Aalto -säätiön viime keskiviikkona julkistamaan tiedotteeseen.