Paimiossa koettiin viihdyttävä ja voittoisa kiekkolauantai

0

PAIMIO

Paimiossa nähtiin viime lauantaina peräjälkeen kaksi herkullista jääkiekon II-divisioonaottelua.

OP-Areenalla kello 14.30 alkaneessa tapahtumarikkaassa trillerissä Paimion Kiekkoseura kukisti sarjajohdossa olleen RNK:n maalein 5-4 (3-0, 2-2, 0-2).

Neljä tuntia myöhemmin samassa kaukalossa Paimion Haka voitti Naantalin VG-62:n selvin maaliluvuin 8–4 (3-2, 3-1 2-1).

Kummallakin joukkueella on kakkosdivisioonaan kuutoslohkossa takanaan vasta kolme pelattua ottelua, mutta jo nyt voidaan sanoa, että paimiolaiset ovat aloittaneet kautensa hyvin ja kuvia kumartelematta. Asennetta ja energiaa on löytynyt kiitettävästi, vaikka kiihtyneen koronavirustilanteen vuoksi halleissa on ollut tavanomaista vähemmän yleisöä ja kannustusjoukkoja.

Hakan ottelut jatkuivat eilen torstaina, kun Haka pelasi Turun Kupittaalla iltaottelun Chiefsiä vastaan. Kyseisen pelin lopputulos ei ollut tiedossa Kunnallislehden painoon mennessä.

PKS kohtaa huomenna lauantaina VG-62:n vierasjäällä Naantalissa.

Kakkosdivisioonatason kotiotteluita Paimiossa ei tänä viikonloppuna nähdä, mutta 24.10. on taas luvassa kahden kotiottelun II-divisioonalauantai. Ensin PKS kohtaa Chiefsin kello 14.30 alkaen, ja sitten Haka KuKin kello 17.30.

Sarjassa muutoksia


Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sarjataulukoiden sisältö on muuttunut. Joukkueiden sijoitus sarjataulukossa – ja samalla paremmuusjärjestys – ei määräydy tällä kaudella pisteiden ja maalieron perusteella, vaan kunkin joukkueen pelaamien ottelujen pistekeskiarvon perusteella.

Käytännössä se merkitsee muun muassa sitä, että sarjan kärjessä ei ole automaattisesti se joukkue, jolla on eniten pisteitä kasassa. Edelle menee joukkue jonka pistearvo on korkeampi.

Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila antaa esimerkin:

– Voi käydä vaikka niin, että kaksi voitokasta ottelua pelannut joukkue on täydellä pistepotilla – 6 pistettä, pistekeskiarvo 3,0 – sarjataulukossa korkeammalla sijalla kuin kuusi ottelua pelannut joukkue, jolla on tilillään neljä voittoa ja yksi jatkoaikahäviö eli yhteensä 13 pistettä keskiarvolla 2,17.

Antilan mukaan syynä muutokseen on koronaviruksen jääkiekkokaudelle mukanaan tuoma epävarmuus ja mahdolliset vaikutukset ottelumääriin.

– Alun perin oli tarkoitus, että pistekeskiarvo olisi otettu käyttöön vasta myöhemmin, mikäli kauden päättyessä joukkueilla olisi ollut eri määrä pelejä pelattuna, kertoo Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila liiton verkkosivuilla..

– Kauden alku on kuitenkin osoittanut, että sarjatilannetta on helpompi seurata reaaliajassa, kun pistekeskiarvoon siirrytään heti. Pelejä on jo tässä vaiheessa jouduttu osin siirtämään ja osin jättämään pelaamatta.

Käytäntö koskee tällä hetkellä kautta 2020–21.

– Toivottavasti ensi kaudella olemme taas takaisin normaalitilanteessa, jolloin paremmuus ratkotaan pisteiden perusteella ja täydet määrät otteluita saadaan pelattua. Tämä kausi mennään kuitenkin näin.