PKS otti luulot pois – alivoimalla

0

PAIMIO

Hieno voitto, mutta outo peli.

Paimion Kiekkoseura selätti kotiottelussaan lauantaina kovakuntoisen RNK:n maalein 5-4. Ottelu oli kaikkea muuta kuin ns. virkamiesjääkiekkoa. Poikkeuksellista oli, että kotijoukkue PKS teki viidestä maalistaan kolme alivoimalla. Lisäksi ottelussa nähtiin 101 torjuntaa ja puhallettiin jäähyjä yhteensä 81 minuutin verran.

Mutta sellainenhan on kiekkoviihdettä parhaimmillaan.

PKS loi vankan pohjan voitolleen jo ensimmäisessä erässä laukomalla erikoistilanteista kolme maalia RNK:n viilettäessä ja laukoessa samaan aikaan vimmatusti, mutta vailla tulosta.

PKS:n Matias Keskimäki pamautti ylivoimalla 1-0 lukemat ajassa 3:33, ja erän loppupuolella maalasivat alivoimalla peräjälkeen – vastustajan itseluottamusta ikävästi nakertaen – Tuomas Alava ja Risto Teppan.

Toisen erän ensimmäisellä neljänneksellä RNK sai vihdoin sihtinsä kohdalleen ja naputteli kaksi siistiä maalia, joista toisen ylivoimalla.

RNK:n erikoistilannepelaaminen sai kuitenkin erän loppupuolella jälleen vakavan särön, kun Benjamin Roozbehan laukoi PKS:lle alivoimalla 4-2 johdon. Eikä tainnut mennä minuuttiakaan, kun taululla nähtiin jo 5–2 PKS:n Joonas Lassilan tuuletellessa maalia.

Päätöserässä RNK lisäsi odotetusti kierroksia, mistä kertoo muun muassa se, että PKS:n maalissa mainiosti pelannut Iiro Lehtinen torjui erän aikana kiekon 25 kertaa. Kahdesti Lehtinen oli kuitenkin voimaton, kun taitava raisiolaisryhmä punoi parhaita ylivoimajuoniaan.

RNK ei rohjennut yrittää tasoitusta ilman maalivahtia ennen kuin vasta ottelun viimeisellä minuutilla, ja sehän ei riittänyt.

Paimion Kiekkoseuran GM Marko Alava arvostaa RNK:n korkealle ja näkee, että lauantain ottelu oli PKS:n nuorelle joukkueelle ”kova steitmentti”.

– Meidän joukkue taisteli ja pelasi hyvää lätkää, antaa Alava tunnustusta.

– Hyvä ryhmä plus hyvä ryhmäkuri ja -henki. Pelattiin logolle, ja Iiro otti kiinni kaiken mahdollisen.

Alava kiitteli myös tuoreilta vahvistuksia, jotka ovat tuoneet lisää henkeä jo entuudestaan vahvaan ryhmään.