PYK:n oppilaan tartunta ensimmäinen Kaarinan kouluissa

0
PYK:n oppilaan varmistunut koronatartunta siirsi hänen kanssaan kontaktissa olleet altistuneet karanteeniin täksi ja osin myös ensi viikoksi. (arkistokuva)

KAARINA

Piikkiön yhtenäiskoulun yläkoulussa todettiin perjantaina yhdellä oppilaalla koronavirustartunta. Kaarinan kaupunki tiedotti, että altistuneita on yhteensä 42 ja heidät asetettiin kahden viikon kotikaranteeniin. Piikkiön Yhtenäiskoulun tartunta oli ensimmäinen Kaarinan kouluissa todettu tartunta.

Altistuneissa on oppilaan luokkatovereita, koulun henkilöstöä, lähipiiriä ja vapaa-ajan kohtakteja. Määrä on koulun kokoon nähden pieni, ja sitä selittää, että koulutyötä Kaarinassa on tehty niin, että oppilasryhmät pidetään erillään ja myös henkilöstön kontaktit on rajattu.

Kaarinan johtava rehtori Emmi Virtasen mukaan käytännössä kaikki luokat toimivat erillään. Myös ulkoilut ja ruokailut on porrastettu. Henkilöstöä on jaettu niin, että osa ei ole missään kontaktissa toisiinsa.

– Meillä noudatetaan kaikissa kouluissa ohjeistettuja turvajärjestelyjä, ja nyt näyttää siltä, että siitä on merkittävää hyötyä.

Tällä viikolla kouluissa vietetään syyslomaa, ja altistuneiden karanteeni jatkuu myös viikon syysloman jälkeen. Emmi Virtanen viestittää toiveenaan, että muutoinkin kaarinalaisissa perheissä muistettaisiin myös syysloman aikana huolehtia siitä, että toimitaan voimassaolevien koronarajoitusten ja suositusten mukaisesti.

Piikkiössä karanteeniin asetettujen oppilaiden osalta saatetaan syysloman jälkeisellä viikolla tehdä etäopetusjärjestelyjä. Nämä järjestelyt ovat koulun rehtorin Johanna Järvisen mietinnässä. Koulun tiloissa jatketaan normaaliin tapaan tehostettua siivousta.

Kaarinantartuntataudeista vastaava ylilääkäri Antti Sandén kertoo maanantaina aamupäivällä, että tähän tapaukseen liittyen hänen tiedossaan ei ole toistaiseksi muita tartuntoja. Altistuneet testataan vain mikäli heille tulee oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. nuha, yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Kaikkiaan Kaarinassa oli sunnuntaihin mennessä todettu 33 tartuntaa.