Ruuhkia luvassa moottoritielle

0
Hepojoen siltaremontissa alkaa viimeinen rutistus.

Varsinais-Suomen ELY-keskus on uusinut kesän ajan E18 moottoritiellä Kaarinassa Hepojokilaakson siltojen liikuntasaumalaitteita. Nyt korjaustöissä on alkamassa kolmannen ja viimeisen rikkoutuneen laitteen uusiminen. Liikenne siirretään keskiviikon 21.10. ja torstain 22.10. välisenä yönä kokonaan pohjoiselle sillalle ja liikenteen käytössä on kahden viikon ajan yksi ajokaista molempiin suuntiin.

Tien liikennemäärä siltapaikan kohdalla on yli 25 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Liikennejärjestelyt tulevat aiheuttamaan merkittäviä ruuhkia työmatkaliikenteen ruuhkatunteina. Työt saadaan kuitenkin valmiiksi nopeammalla aikataululla kuin kahden aiemman laitteen uusimisen osalta. Siltapaikan voi myös kiertää 110-tien kautta.

Hepojokilaakson siltojen yksi liikuntasaumalaite hajosi viime talvena ja siihen tehtiin hätäkorjaustoimenpiteitä. Tuolloin päätettiin uusia kesän aikana siltapaikan kaikki kolme samantyyppistä liikuntasaumalaitetta. Päätös osoittautui oikeaksi, sillä kolmaskin, nyt uusittava liikuntasaumalaite hajosi loppukesällä ja siihen jouduttiin tekemään hätäkorjaus.

Laitteista kaksi ensimmäistä uusittiin puolikas laite kerrallaan. Tällä menetelmällä liikennehaitta kohdistui vain toiseen ajosuuntaan kerrallaan, mutta töiden kesto oli puolestaan pidempi. Saman työvaiheen tekeminen useampaan otteeseen pidensi väistämättä työn kestoa. Esimerkiksi betonin lujittuminen vie aina oman aikansa, eikä siltapaikalla voi tehdä muita töitä samaan aikaan. Nyt viimeinen laite uusitaan kokonaisena, joten lähes kaikki työvaiheet voidaan tehdä kerralla ja esimerkiksi liikuntasaumalaitteen teräsosien yhteen hitsaus ja kumien vulkanointi jäävät työvaiheista kokonaan pois. Työt valmistuvat näin viikkoja nopeammin.