Sauvossa käydään koulua nyt sukkasillaan

0
5 a-luokan oppilaat vasemmalta Julian Aaltonen, Mimosa Saarimäki, Saimi Lehtinen, Aleksi Wessman ja Eveliina Lempinen hoitivat kunniatehtävän, eli perinteiseen vihkiäistilaisuuteen kuuuluvan nauhan leikkauksen.

SAUVO

Syysloman jälkeinen maanantai oli sauvolaisille koululaisille pitkään odotettu päivä, kun viimeisetkin oppilaat pääsivät palaamaan uudistettuun kouluun. Korjausten jälkeen yhtenäiskoulussa on oma kotiluokka kahdeksalle koulun luokalle, liikuntasali, suuri musiikin- ja ilmaisutaidon luokka, terveydenhoitajan, kuraattorin, koulupsykologin tilat, opettajainhuone, erilaisia työ- ja kokoustiloja sekä paljon vapaan oppimisen tilaa sohvineen ja pöytäryhmineen. Sivistysjohtaja Elli Sainio muistutti koulun 3-6 luokkalaisille järjestetyssä vihkiäishetkessä, että Sauvon koulu on nyt sukkakoulu.

– Kaikki jättävät kenkänsä eteiseen. Kengättömyys lisää käyttömukavuutta kun märät kengät jäävät alakertaan.

Uudessa koulussa luokkia ei ole nimetty numeroin, vaan kotiluokkien nimet ovat sauvolaisille tuttuja. Luokat on nimetty kylien mukaan ja vieläpä sellaisten kylien, joissa on aikoinaan ollut koulu.

– Kyläyhteisöt ja yhteisöllisyys, Sauvon vahvuudet, on tuotu myös uuteen kouluumme!

Sainio totesi, että uuden koulun 2018 alkanut rakennusurakka suunnittelun ja toteutuksen osalta on vaatinut väistötila-aikana kaikilta venymistä ja joustoja. Hän kiitti erityisesti koulun aikuisia näiden pitkästä pinnasta.

Tilat hienot, muutos iso

Sauvon koulun rehtori Antti Päiviö esitteli pienen vihkiäistilaisuuden jälkeen uusia koulutiloja. Hän kertoi, että tilat ovat muunneltavuudessaan hienot ja väljät, mutta muutokset koulutyössä ovat isoja ja uusia käytänteitä joudutaan miettimään useamman kerran. Sukattomuus näkyi heti siinä, että jalkineiden kopinaa ei kuulunut missään.

Nyt kaikki koululaiset ovat päässeet uuteen monimuotoiseen toimintaympäristöön ja se helpottaa monia asioita. Luokkatiloja voidaan jakaa ja kaikkialla on riittävästi valoa. Sisustuksessa on hyödynnetty rauhallisia, paljolti siniharmaita sävyjä.

– Korona tietenkin saattaa aiheuttaa omia järjestelyitään, mutta siihenkin nähden nämä tilat ovat joustavat ja opetuksessa ja kaikessa toiminnassa pystytään tekemään järjestelyjä mahdollisissa tartuntatilanteissa.

Sauvon koulussa on toki jo tehtykin koronatilanteen vuoksi erilaisia järjestelyjä, eli esimerkiksi ruokailussa on jo käytössä neljä eri vuoroa.