Somessa kuhistiin Paimion laskutuksesta

0
Varhaiskasvatuksen laskutuksen sekaannus herätti närää somessa.

Sosiaalisessa mediassa käytiin viikonloppuna paljon keskustelua Paimion kaupungin laskutuksesta, ja liikkeellä oli väärääkin tietoa. Hallintojohtaja Jana Hölsö kumoaa esimerkiksi sen ”tiedon”, että syynä olisi järjestelmämuutos. Kyseessä on vuosikaudet käytössä olleet ”vanhat” ohjelmat.

Kyse oli nimittäin vuoden 2019 laskuista, joista joulukuu on laskutettu vuoden 2020 alussa. Huhtikuussa tehdyt maksumuistutukset ovat Hölsön mukaan menneet perille, mutta vielä on selvityksen alla, onko 18.5. tehdyt maksumuistutukset jääneet teknisten häiriöiden vuoksi ”matkan varrelle”.

Hölsön mukaan kaupunki noudattaa perinnässään hyvää perintätapaa: ensin lähetetään kaksi maksumuistutusta ja sen jälkeen saatava menee perintään. Viive on ollut nyt yli 6 kuukautta. Työ tehdään ”itse” Tilikunnassa, joten kiireisestä keväästä johtuen prosessi on venähtänyt pitkäksi.

Sen sijaan ne viiveet, jotka ovat koskeneet vuoden 2020 laskutuksia, liittyvät Tilikunnan uuden järjestelmän käyttöönottoon. Varhaiskasvatusjärjestelmästä on rakennettu liittymä laskutusaineiston siirtoa varten, ja korona vaikutti siihen, että poissaolopäivät huomioitiin asiakasmaksussa. Se aiheutti lisätyötä ja viivästytti laskutusta.

Varhaiskasvatus laati laskutusaikataulun ja tiedotti vanhempia, miten saavat laskutuksen ajan tasalle. Kaikkia laskuja ei lähetetty kerralla vaan vähissä erin, eräpäivät jaksotettuina.

Varhaiskasvatus on saanut valtion digitalisaatioavustusta, ja varhaiskasvatuksen järjestelmää ollaan uudistamassa siten, että vanhan elinkaarensa päässä oleva järjestelmän käyttö loppuu vuoden 2020 lopulla ja vuoden 2021 hoitomaksut laskutetaan uudella järjestelmällä.