Suomen pienin hyppyrimäki Paimioon

0
Suksien pesu on hauskempaa kuin oman huoneen siivoaminen ikinä.

Paimiolaisen mäkihypyn pitkäaikainen sydän ja sielu, Markku Kuusisto, täytti viime talvena pyöreät 80 vuotta. Varkin ”mäkitalkkari” toivoi merkkipäivämuistamiset Paimion Urheilijoiden mäkijaoston tilille. Jaoston aktiivit halusivat tehdä noilla rahoilla jotain konkreettista, ja rakensivat viime kuussa talkoovoimin Varasvuorelle Suomen pienimmän muovitetun mäkihyppymäen. Samalla K8-mäen alastulonotkoa loivennettiin, jotta siitä hyppääminen olisi helpompaa.
Hyppyrimäen koko ilmoitetaan metreinä hyppyrin keulalta kohtaan, jossa alastulorinne lähtee loivenemaan. Tätä kutsutaan mäen kriittiseksi pisteeksi, joka uudessa mäessä on kahdessa metrissä, mutta pikkukotkat ovat ponkaisseet K2-mäestä jo yli kolmemetrisiä leiskautuksia.
Muutama mäkikoululainen on ehtinyt hyppäämään uudesta mäestä elämänsä ensimmäiset hypyt, minkä lisäksi minimäki palvelee myös jo seuraavasta K8-mäestä hypänneitä, koska ponnistustekniikan harjoittelu käy usein helpommin pienemmässä mäessä.
Syksy on mäkihyppääjälle kelien puolesta parasta harjoitteluaikaa, ja kauden päättää vasta jarrutusalueen purujen jäätyminen vaarallisen liukkaiksi. Kaikki halukkaat siis ehtivät vielä hyvin tulla tiistaisin kello 18 kokeilemaan, riittääkö rohkeus K2:sen valloittamiseeen.

(teksti ja kuva: Mari Karhumaa)