Ei uusia tartuntoja Paimioon torstaina

0
Koronatesteihin on edelleen syytä hakeutua herkästi.

PAIMIO

Paimiossa Vistan alakoulussa todettu koronatartunta ei ainakaan toistaiseksi ole aiheuttanut lisätartuntoja. Terveystoimi asetti altistuneet Vistan koulun 25 alakoulun opetusryhmän oppilasta ja kaksi opettajaa heti maanantaista lähtien kymmenen päivän karanteeniin. Myöhemmin informoitiin myös myös Tillintuvalla olleita lapsia ja nuoria siitä, että he ovat mahdollisesti voineet altistua ja näin ollen mahdollisten oireiden myötä on otettava yhteyttä terveydenhuoltoon. Viestiä on toimitettu koulutoimen kautta ja Wilma -ohjelmiston välityksellä.

Johtava lääkäri Nora Hagelberg Paimion- Sauvon terveyskeskuskuntayhtymästä sanoo, että nyt kun koronatilanne on aktivoitunut myös tällä alueella on entistäkin tärkeämpää noudattaa annettuja ohjeistuksia mm. maskien käytöstä ja turvaväleistä.

– Mikäli on flunssan oireita tai muita koronavirukseen liitettyjä oireita tai sitten epäilyä mahdollisesta altistumisesta, kaikissa näissä tilanteissa tulee ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon, jossa tehdään lähete koronatestiin. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse tai chatin kautta, sanoo Hagelberg ja kertoo, että testeihin pääsee nyt matalalla kynnyksellä.

Torstaina Varsinais-Suomessa kirjattiin 22 uutta koronavirustartuntaa. Paimioon tai Sauvoon ei lisätartuntoja kirjattu, mutta Kaarinaan niitä merkittiin kolme.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) mukaan lisäksi Varsinais-Suomessa uusista koronatartunnoista 14 on Turussa, kaksi Raisiossa ja yksi Salossa. Turussa tartuntojen määrä ylitti 700 rajan.

Koko maakunnassa on nyt 1 097 tautitapausta.

Lisäksi maakunnassa on kaksi uutta tartuntaa, joille ei ole vielä kotikuntaa. THL ei julkaise sairastuneiden määriä kunnista, joissa tartuntoja on vähemmän kuin viisi.