”Haluan minimoida ihmisten tekosyitä olla liikkumatta” – Paimion positiivisin yrittäjä haluaa kehittää jatkuvasti uutta

0
Vesa ja voiton merkki. - Kyllä tämä on melkoinen kunnianosoitus, kiitos paljon kaikille.

PAIMIO

Kuntopeimarin Vesa Virtanen yllättyi iloisesti jo siitäkin, että pääsi mukaan Paimion positiivisin yrittäjä -kisaan. Vielä yllättyneempi ja kiitollisempi hän oli kun sai kuulla voitostaan. 175 äänestäjää antoi myös laveasti hänelle suitsutusta asiakaspalveluasenteesta.

– Todella mukava kuulla. Oli sekin jo hienoa päästä mukaan tähän kisaan, kun on niin paljon pidempäänkin Paimiossa toimineita yrittäjiä, hän tuumi.

Vesa on työskennellyt Paimiossa kuntosaliyrittäjänä nyt yhdeksän vuotta. Alussa hän kävi vielä itsekin yrityksen ulkopuolella töissä, painoi pitkää päivää ja rakensi asiakkaiden pariin luottamusta ja uskoa siihen, että täällä ollaan ja yritetään.

– Sanoinkin joskus, että mun pärjääminen on teistä asiakkaista kiinni, että käytte täällä ja liikutte.

Monet Vesaa äänestäneet nostivat esiin yrittäjän positiivisuuden, jatkuvan uuden kehittämisen ja ideoinnin. Sen Vesa sanookin, että koko ajan täytyy kehittää toimintaa ja miettiä, mitä seuraavaksi.

– Ei voi jäädä kovin pitkäksi aikaa ajattelemaan, että nyt on hyvä. Jotain pitää aina kehitellä. Osa liikkujista harjoittelee jotain tosi sitkeästi, mutta sitten moni kaipaa tekemiseen uutta ja saa siitä aina sitten kannustavaa kipinää.

Kantava ajatus Kuntopeimarissa kiteytyykin siihen, että Vesa onkin pyrkinyt kaikin tavoin minimoimaan ihmisten tekosyitä olla liikkumatta. Hänen korvissaan kun tuttuja tekosyitä ovat muun muassa en kerkii, sali ei ole auki, en saa lapsia minnekään

Niinpä hän on rakentanut toimintaa siltä pohjalta, että mahdollisimman moni este on poissa.

Kuntopeimari on avoinna aamuviidestä illalla puoli kahteentoista, eli treenin ajankohtaa voi sovitella pitkään päivään. Käytössä on toiminnallinen sali, pyöräilysali, kuntosali ja iso jumppasali. Tarjolla monenlaisia treeniryhmiä aamuihin, päiviin ja iltoihin ja näitä ohjattuja tunteja on viikon jokaisena päivänä. Maanantaista torstaihin talvikaudella käytössä on klo 17-20 välillä lapsille oma tila, jossa on aina aikuinen valvoja.

 

Vesa itse ohjaa pääsääntöisesti kahvakuulaa ja toiminnallisia treenejä, muita ryhmiä vetävät tuntiohjaajat, joita Kuntopeimarissa työskentelee peräti 13. He tulevat joko Paimiosta tai lähiseudulta. Kuntopeimarin ehkä tämän hetken suosituin ryhmäliikuntalaji on toiminnallinen treeni, jossa hyödynnetään luovasti erilaisia apuvälineitä. Bodypump on myös suosittua.

Treenaajien ikäskaala on laaja. Nuorimmat ovat kolmetoistavuotiaita, ja vanhimmat selvästi yli seitsemänkymppisiä. Itse asiassa Vesa ei edes tiedä, minkä ikäisiä vanhimmat liikkujat ovat mutta sen hän tietää, että liikkumisessa ei ole yläikärajaa.

– Kaikenlainen liikunta on hyvästä, mutta kun ikää karttuu niin eritoten lihasvoiman ylläpitämiseen pitäisi kiinnittää huomiota. On tärkeää pitää lihaksisto kunnossa. Jos vaikka kaatuu, ei silti loukkaa.

Useammassa kisapalautteessa äänestäjät toivatkin esiin sitä, että Vesa pyörittää hyvällä otteella myös senioriryhmiä ja on saanut monia pysyvästi liikkumisen pariin.

Korona on nyt koettelemus, mutta Vesa otti jo keväällä siihenkin asenteen, että pitää miettiä miten toimintaa voi jatkaa. Hän kehitti laveasti kiitettyjä ratkaisuja, eli jakoi kuntovälineitä koteihin ja kuljetti suositun treenikontin Ankkalammelle. Nyt kun ollaan koronan puolesta taas hankalassa vaiheessa, niin toistaiseksi on ollut onni, että sisäliikunta on ollut sallittua sopeutetusti.

– Tätä tietty jatkossakin toivotaan. Treenikontin palaamisesta on jo sovittu ensi kevääksi ja jotain täydennyksiä on mielessä tuonne toiminnallisen salin puolelle, mutta kaikki riippuu tietenkin siitä, miten toiminta ja talous kehittyy. Mutta jos suinkin, niin asiakkaiden toiveita kuunnellaan ja kehitetään taas, lupaa positiivinen Vesa, jolta löytyy virkeyttä myös omaan liikkumiseen. Lajeina on vuodenajasta riippuen jalkapallo, salibandy, hiihto, ja välillä touhutaan tietenkin lasten kanssa.

Entä onko jotain sellaista puuhaa, joka ei oikein maita.

– Paperihommat. Ne ei oikein huvita, vaikka ovat tärkeitä ja onneksi olen löytänyt jonkinmoisen systeemin, jolla niistäkin selviää.