Iloa taiteesta, erimuotoisesta

0

Lukuvuonna 2017-2018 alkanut Taidetestaajat-hanke on tarjonnut kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille mahdollisuuden osallistua korkealaatuisille taidevierailuille eri kulttuurikohteissa. Vierailut tukevat koulun taidekasvatusta ja tarjoavat uusia oppimisympäristöjä koulurakennuksen ulkopuolella. Hanketta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Sauvolaisille nuorille Taidetestaajat-hanke on yksi tilaisuus monien joukossa, sillä kunnan taide- ja kulttuuritoiminta on vilkasta ja monipuolista. Sauvo on myös tunnettu useista eri taidealoja edustavista taiteilijoistaan, ja kesäteatteri on ollut varsinainen kasvattajaseura teatteritaiteen alalla. Kansalaisopisto ja Selku ry tarjoavat kaikenikäisille monipuolisia mahdollisuuksia taideaineiden harrastamiseen. Eskarilaisille ja ekaluokkalaisille tuodaan kirjastoa ja kirjallisuutta tutuksi erillisen hankkeen myötä ja opettajat tekevät parhaansa lukutaidon edistämiseksi.

Kirjaston näyttelytila Graniittisali on palautunut näyttelykäyttöön muutaman väistötilavuoden jälkeen. Näyttelyvuorovarauksia on heinäkuun 2021 loppuun asti, joten tilalle on selkeä tarve. Ensimmäisenä nähdään taidemaalari Lauri Lahtisen maalauksia.

Maaperä taiteelle ja kulttuurille on Sauvossa otollista. Kulttuurialojen ammattilaiset tekevät työtä myös ansaitakseen elantonsa, talkootyö ei elätä. Annettakoon siis resursseja siihen työhön mistä Sauvossa ollaan ylpeitä ja mistä Sauvo tunnetaan.

Päivi Inkinen

kirjastonjohtaja