Influenssapiikille ei välttämättä enää pääse

0

Kiinnostus kausi-influenssarokotteita kohtaan on ollut niin paikallisesti kuin laajemminkin tänä vuonna suurta, ja paimiolaiset ja sauvolaiset ovat ottaneet rokotteita aktiivisesti terveyskeskuksen kautta. Rokotteita oli käytössä aiempien vuosien kulutusta vastaava määrä, ja se osoittautui vain nyt liian pieneksi.

Johtava lääkäri Nora Hagelberg kertoo, että rokotteita on tilattu lisää, mutta on mahdollista, että niitä ei saada.

– Tämän vuoksi uusia influenssarokotusaikoja terveyskeskukseen ei ole enää mahdollista varata, eikä rokotteita voida antaa ajanvarausvastaanottojen yhteydessä. Tiedotamme asiasta lisää, mikäli tilanne rokotteiden saatavuuden osalta muuttuu, hän informoi perjantaina.

Myös Turussa messukeskuksessa parhaillaan käynnissä olevat influenssarokotukset joudutaan keskeyttämään suunniteltua aikaisemmin, koska rokotteet ovat loppumassa koko Suomesta. Rokotuksia voidaan antaa messukeskuksessa vielä ensi viikon ajan eli torstaihin 26.11. saakka.