Kilta vaalii piikkiöläisen jalkapallon perinteitä

0
Heikki Vuorila sanoo, että killan tarkoituksena on saada vanhat jalkapallokamut koolle ja toimimaan yhdessä.

KAARINA

Piikkiön Palloseuran Kilta ry on uusi yhdistys, jonka tavoitteena on tuoda yhteen entisiä ja nykyisiä Piikkiön Palloseuran aktiivijäseniä sekä vaalia piikkiöläisen jalkapalloilun perinteitä.

– Perustimme yhdistyksen tammikuussa, mutta koronan takia käytännön toimintaa ei ole ollut vielä, puheenjohtaja Heikki Vuorila toteaa.

Yhdistyksen sääntöjen mukaan toimintaa voivat olla muun muassa keskustelu- ja esitelmätilaisuudet sekä retket ja matkat. Yhdistys pyrkii keräämään ja taltioimaan piikkiöläiseen jalkapalloiluun liittyviä muistoja. Yhdistys voi myös tehdä yhteiskunnallisia aloitteita.

Vain 50 vuotta täyttäneille

– Aikaa myöten näemme, millaista käytännön toimintaa jäsenet haluavat. Seuraavaksi järjestämme kiltakahvitilaisuuden, jonka tarkoituksena on uusien jäsenten hankinta, Vuorila kertoo.

– Tilaisuuden ajankohdaksi olemme valinneet tammikuun 14. päivän. Silloin yhdistyksen perustamisesta tulee kuluneeksi vuosi. Se on myös edesmenneen Hannu Vuorisen syntymäpäivä. Hän oli Piikkiön Palloseuran aktiivijäsen ja edisti vahvasti tämän killan perustamista.

Tällä hetkellä Piikkiön Palloseuran Killassa on 19 jäsentä, jotka kaikki olivat perustamassa yhdistystä. Killan jäseneksi voidaan hyväksyä 50 vuotta täyttänyt henkilö, joka on ollut vastuullisessa asemassa tai toiminut vähintään vuoden piikkiöläisessä jalkapalloilussa. Uusilta jäseniltä vaaditaan kahden jäsenen suositus. Yhdistyksen hallitus hyväksyy uudet jäsenet.

– Ajatuksena on saada entiset ja nykyiset pitkän linjan toimijat mukavaan yhdessäoloon ja toimintaan. Idea uuden yhdistyksen perustamisesta syntyi jo Piikkiön Palloseuran 60-vuotisjuhlien aikaan vuonna 2016, Vuorila kertoo.