Korona-valtionosuudet nostavat Paimion tilit plussalle

0

PAIMIO

Paimion vuoden 2020 tilinpäätöksestä ennakoidaan tulevan selkeästi positiivinen. Tilinpäätös on nousemassa plussalle korona-pandemiaan liittyvien ”ylimääräisten” valtionosuuksien johdosta.

Paimion valtionosuudet ovat tänä vuonna 19,1 miljoonaa euroa. Kasvua vuoden 2019 valtionosuuksiin verrattuna on peräti 4,7 miljoonaa euroa ja kuluvan vuoden alkuperäiseen talousarvioon verrattuna 3,5 miljoonaa euroa.

Hyvään tulokseen vaikuttaa myös se, että Paimion kaupungin oman toiminnan menojen kasvu on ollut kuluvana vuonna maltillista.

Viimeisimmän ennusteen mukaan Paimion vuoden 2020 vuosikate tulee olemaan 3,6 miljoonaa euroa ja tilikauden ylijäämä lähes 1,3 miljoonaa euroa.

Ennusteen laadinnassa on huomioitu korona-pandemian vaikutuksina muun muassa varhaiskasvatuksen ja uimahallin vähentyneet tulot, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon tavallista pienempi käyttö sekä ruoka- ja siivouspalvelujen hyvitykset koulujen ja päiväkotien kevään sulkuajalta.

Vuoden 2020 verotulot on arvioitu lokakuun veroennusteen mukaisina.

Edellä mainittuihin lukuihin liittyen Paimion lainamäärä tulee olemaan kuluvan vuoden lopulla noin 57 miljoonaa euroa. Se on lähes 4 miljoonaa euroa vähemmän kuin kuluvan vuoden alussa.

Paimion kaupunginhallitus merkitsi viime keskiviikon kokouksessaan vuoden 2020 tulosennusteen tiedokseen.