Lapin Maria pääsi Vuoden luomutuotteeksi – ”Villipesto räjäytti pankin”

0
Saska Tuomasjukka halusi yhdistää pohjoisen maut parhaaseen pestoperinteeseen. Esimerkiksi villipestojen pohjana on oliiviöljyä eikä halvempaa auringonkukkaöljyä, jota monet muut alan toimijat käyttävät.

Paimiolaisen Saska Tuomasjukan Kaarinan Piispanristillä sijaitseva Lapin Maria -yritys valmistaa kerkästä ja nokkosesta villipestoa.Tuotteet ylsivät toiseksi televisiossa neloskanavalla esitetyssä Suomalainen menestysresepti -kilpailussa. Nyt villipestot ovat saaneet uuden kunnianosoituksen: Luomuliitto valitsi ne Vuoden luomutuotteeksi.

”Voittajatuotteessa yhdistyvät monen trendin ainekset: arktisuus, luomu, villivihannekset ja kasvisruoka”, valitsijaraati luonnehti.

– Lapin Maria tuo aivan uudenlaisen tuotteen kategoriaan, jossa aikaisemmin kaikki tuotteet ovat olleet ulkomaisia, kiittelee Luomuliiton elintarvikeasiantuntija ja itsekin Sauvossa luomutuotannon parissa toimiva Jaana Elo Luomuliiton tiedotteessa.

Facebookissa Lapin Maria paljastaa yrityksen osallistuneen ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten Vuoden luomuelintarvike -kilpailuun. Nyt voitto viimein tuli.

”Vuosi 2020 on ollut hullunrohkeaa aikaa. Lanseerasimme täysin uudenlaisen tuotteen, jollaista ei tee kukaan muu – luomuna tai muutenkaan. Tie ideasta valmiiksi tuotteeksi ei ollut helppo, eikä tuotteen tulo markkinoille keskellä kiireisintä glögisesonkia ollut ihan optimaalisin hetki tehtaan kannalta. Mutta se kannatti”, yritys kirjoitti lauantaina.

”Villipesto räjäytti pankin. Kolmessa kuukaudessa olemme myyneet Villipestoa yli 150 000 purkkia.”

Ensi vuonna yritys laajentaa tuotteen jakelua ja aloittaa viennin.

Palkinto myönnettiin 3.11. valtakunnallisilla Luomupäivillä.