Maarit Peltola räätälöi työt asiakkailleen

0
Maarit Peltola siirsi tilitoimistonsa Sauvoon, kun yrittäjäpuoliso rakensi sinne omaa toimintaansa varten hallit.

SAUVO

Vuoden Yrittäjät valittiin tänäkin vuonna, mutta heitä juhlittiin koronapandemian vuoksi pienimuotoisemmin kuin yleensä. Naantalin kylpylään suunniteltu yrittäjäjuhla jouduttiin perumaan.

Yhtä kaikki Maarit Peltola on iloinen kuntakohtaisesta palkinnostaan vuoden yrittäjänä Sauvossa. Hän on tehnyt tilitoimistotöitä yli 30 vuoden ajan, ja oma yrityskin, Turun Tilivoima Maarit Virta Ky, täyttää kohdakkoin saman lukeman.

– Opiskelin laskentamerkonomiksi kauppaopistossa Turussa. Sinne mennessäni en yhtään tiennyt mihin erikoistun, mutta heti ensimmäisellä laskentatoimen tunnilla tiesin, että tämä on mun juttu, Maarit kertoo.

Palveluja asiakkaan tarpeen mukaan


Turun Tilivoiman alaa ovat esimerkiksi erilaiset vero- ja kirjanpitoasiat sekä palkanlaskennat. Palvelut räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan.

– Asiakkaat ovat enimmäkseen pienyrityksiä Varsinais-Suomen alueelta, Peltola kertoo.

Hänet tunnetaan iloisena mutta jämtinä, pikkutarkkana ja tarvittaessa suorapuheisenakin alansa ammattilaisena.

– Olen perusluonteeltani yrittäjä. Siksi perustin tilitoimiston vuonna 1992, kun tuli eteen mahdollisuus ostaa silloisen työantajan, Tili-Auran, Turun konttorin tilitoimistoliiketoiminta.

Aluksi yritys toimi Turussa ja vuoden 2006 helmikuusta alkaen yrityksellä on ollut toimitilat Sauvossa, Finskyläntiellä.

Peltola työllistää myös yhden työntekijän liki kokopäiväisesti. Estella Perijäinen on ollut hänellä töissä jo melkein kymmenen vuotta.

Ala vaatii jatkuvaa kouluttautumista


Maarit opiskeli myös kauppakorkeakoulussa, mutta silloisessa elämäntilanteessa ne opinnot jäivät viittä vaille valmiiksi. Elämä on kuitenkin ollut jatkuvaa kouluttautumista.

– Vuonna 1998 suoritin KLT-tutkinnon. Yritys on ollut taloushallintoliiton jäsen vuodesta 2010 alkaen, ja samana vuonna se myös auktorisoitiin, Peltola kertoo.

Auktorisointi tarkoittaa sitä, että tilitoimiston osaaminen, järjestelmät ja toimintamallit on tarkastettu. Tätä myös valvotaan; viimeksi valvoja kävi tarkastuskäynnillä juuri äskettäin.

– Joskus toivoisi että joku asia pysyisi edes hetken aikaa samana, mutta muutos on jatkuvaa, jo yksin lakimuutosten takia, Peltola sanoo.

Muutos on ollut todellakin huikea siitä kun hän meni ensimmäiseen kesätyöpaikkaansa 17-vuotiaana opiskelijana ja kirjasi summia kynällä tilikirjaan. Nykyään sähköiset kirjanpito-ohjelmat ovat pakollisia.​