Mika Ojala palaa Paimion Hakaan

0

KL URHEILU

Kauteen 2019 pelaajauransa lopettanut Mika Ojala tulee mukaan Paimion Hakan junioreiden arkeen. Ensi vuoden alusta lähtien hänen vastuualueisiinsa kuuluu seuran nuorten ohjaus- ja valmennustyöt. Tämän lisäksi Ojala liittyy edustusjoukkueen valmennusrinkiin.

Paimion Hakan vuodesta 2013 järjestämä Mika Ojalan futiskoulu siirtyy luonnollisesti Ojalan siipien suojaan.

– Nyt lähden innoissani suunnittelemaan ja toteuttamaan futiskoulua alusta loppuun asti. Konsepti on toimiva, ja toivon sen jatkuvan vielä monia vuosia, Ojala taustoittaa.

Ojalan vahvuuksiin lasten parissa kuuluu rauhallinen ja kannustava tyyli.

– Taustalla oleva ammattilaisura tuo tekemiseen myös realiteetteja urheilijan elämästä, ja ennen kaikkea siitä, miten tärkeää on saada koko eliniän jatkuvan liikuntaharrastuksen. Hän on kuin luotu toimimaan lasten liikunnanohjaajana, kehuu Paimion Hakan johtoryhmän jäsen Petter Sandell.

Futiskoulun lisäksi Haka ja Mika Ojala tulevat järjestämään kesällä potkuklinikkoja. Pääpaino Ojalan työssä on lasten ja nuorten arjessa liikunnanohjaajana.

– Lähden nöyränä tekemään päivittäistä työtä lasten ja nuorten kanssa. Toivon pääseväni itse kehittymään heidän parissa, ja antamaan omaa osaamista ja kokemustani puolestaan heille. Haluan meille kasvavan yhteyden, jossa molemmat osapuolet pystyvät luottamaan toisiinsa.

Mika Ojala palaa näkyvästi mukaan kasvattiseuransa Paimion Hakan toimintaan.

Seura halusi Ojalan

Seuran jalkapallojaosto pääsi ensimmäisen kerran makustelemaan ajatuksella Mika Ojalan palkkaamisesta jo kesällä. Syksyllä seura onnistui keräämään ulkopuolelta rahoitusta auttamaan Ojalan palkkakustannuksissa.

– Puhuimme avoimesti yrityksille yhteistyön tarkoituksesta, ja siitä ettemme halua lähteä junnujen kukkarolle. Oli hieno huomata, miten hakalaisuus ja yhteisöllisyys nousi esiin hyvällä tavalla.

Paimion Hakan edustusjoukkue joutui loppusyksystä uuden eteen, kun yhteistyö Paiha Oy:n kanssa päättyi. Lopulta kuumeisesti etsittyä ratkaisua ei tarvinnutkaan etsiä kaukaa. Ojala tulee mukaan edustusjoukkueen toimintaan.

– Hänen näkemyksensä jalkapallosta, kokemuksensa niin koti- kuin ulkomailta ja äärimmäinen taitavuus on hyvä lisä paimiolaisuutta kaipaavalle edustusjoukkueelle, Tero Lahti taustoittaa.

Myös muu valmennustiimi on jo selvillä, ja seura tiedottaa siitä tarkemmin myöhemmin.

 

Video: Paimion Haka.