Paimion tonttupolkua värittävät myös koululaisten askartelut

0
Auno Virtanen, Aleksi Leino, Hilma Korhonen ja Luomus Lehto tonttutöiden ja jouluisten ajatusten äärellä.

PAIMIO

Viime viikkoina muun muassa Vistan koulun ekaluokkalaiset ovat tehneet tonttuja koristeiksi paimiolaisten yritysten ikkunoihin ja aulatiloihin.

Yksi luokista, jotka tekevät tonttuja on Vistan koulun 1B luokka, jonka oppilaat tekevät tonttujaan opettajansa Anu Granforssin avustuksella. Granfors kertoi, että kaupungin tonttupolkua kaupungin puolesta järjestävä elinkeinojohtaja Mika Ingi pyysi kouluja ryhtymään yhteistyöhön ja tekemään lasten kanssa tonttuja, jotka värittäisivät tonttupolkua lisää.

– Tonttujen teko on ollut todella mukavaa, ja oppilaat ovat lähteneet innolla mukaan, kertoo Granfors. Tonttujen teon ansiosta Vistan koulun ykkösluokat ovat myös alkaneet valmistautumaan paremmin jouluun, ja tekemään muita koristeita koulun ikkunoihin.

Oppilaat tekevät kukin yhden tontun, johon heillä on kaksi oppituntia aikaa. Oppilaille annettiin tontun ääriviivat, joita pitkin leikata, mutta muuten tonttujen koristelu on pääosin oppilaiden päätettävissä.

– Teen tällä hetkellä tontun tupsua ja muuta lakkia, joten työt ovat jo aika pitkällä, kommentoi 1B -luokkalainen Aleksi Leino . Hän halusi koristella tontun juuri omalla tavallaan, koska hänen mielestään siltä tontut näyttävät.

Aleksi myös kertoi, että hän koristelee myös kotona perheensä kanssa joulua varten jouluvaloilla ja koristeilla, joten joulukoristelua tulee tehtyä sekä koulussa että kotona.

Aleksin vierustoveri Hilma Korhonen kertoi, että hän on tekemässä tontun kasvoja ja suuta, ja että hän teki tontustaan juuri sellaisen kuin se on, koska siitä tulee hänelle hyvä mieli. Hänen mielestään tontut ovat kivoja ja pieniä, ja niiden tekeminen on mukavaa puuhaa.

Hilman luokkatoveri Auno Virtanen tekee tontulleen Lakin tupsua ja muita lakin. Aunonkin mielestä tonttujen tekeminen on kivaa puuhaa.

– Kotona ollaan laitettu jo jouluvaloja. Yleensä ollaan laitettu kuusi, mutta tänä jouluna ei tule, koska kissat rikkoisivat sen koristeet, kertoi Auno.