Paimioon kaksi uutta koronatartuntaa

0

Paimiossa on kaksi uutta koronavirukseen sairastunutta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona.

Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja tilastoitiin keskiviikkona myös Auraan, Kemiönsaareen ja Turkuun. Turussa uusia tapauksia on 27, Aurassa ja Kemiönsaaressa kummassakin kaksi.

Kaikkiaan Varsinais-Suomessa todettiin siis 33 uutta tapausta. Paimiossa on tilastoitu nyt yhteensä 8 koronavirustartuntaa epidemian alusta alkaen.

Turussa koronavirukseen sairastuneiden kokonaismäärä on nyt 798, Aurassa 10 ja Kemiönsaaressa 8.

Kaikkiaan Varsinais-Suomessa on ollut 1 225 virustartunnan saanutta.

Koko Suomessa uusia tartunnan saaneita on keskiviikkona 238. Suomen koronavirukseen sairastuneiden kokonaismäärä nousi 18 345:en.

 

 

Osa Varsinais-Suomen kunnista on selvinnyt toistaiseksi vähälläkoronaviruspandemiassa, eivätkä alueen kaikki kunnat oleTHL:nkoronaviruskartassa. Se tarkoittaa, että näissä kunnissa koronavirukseen sairastuneita on alle viisi.

Sauvossa koronavirukseen sairastuneiden kokonaismäärä on nolla tai ainakin alle viisi. Kaarinassa tartunnan saaneita on ollut yhteensä 48.

 

Aiemmin tällä viikolla Kuntsari kertoi, että Paimion Kiekkoseuran viime lauantaisen kotiottelun ja treenejä perunut koronaepäily on ainakin toistaiseksi osoittautunut aiheettomaksi. PKS:n pelaajilta tai toimihenkilöiltä ei testeissä löydetty koronatartuntoja.

Viime viikolla Kuntsari kertoi, että Vistan koulussa oli todettu koronatartunta. Terveystoimi asetti altistuneet 25 alakouluikäistä oppilasta ja kaksi opettajaa heti maanantaista lähtien kymmenen päivän karanteeniin. Myöhemmin informoitiin myös myös Tillintuvalla olleita lapsia ja nuoria siitä, että he ovat mahdollisesti voineet altistua ja näin ollen mahdollisten oireiden myötä on otettava yhteyttä terveydenhuoltoon.