Piikkiössä Kaarinan halvimmat omakotitontit

0
Muutama omakotitalo on noussut tai nousemassa Piikkiön entisen urheilukentän alueelle.

PIIKKIÖ

Kaarinan kaupungin myymistä omakotitonteista halvimmat sijaitsevat Piikkiössä. ”Pontelan alueen liikenneyhteydet ovat hyvät ja palvelut aivan lähellä”, Kaarina mainostaa.

Piikkiön entisen urheilukentän alueen kaavoitushanke herätti aikanaan suuria tunteita: sekä kovaa vastustusta että isoja toiveita silloisissa päättäjissä. Kauppa ei kuitenkaan ole käynyt siihen tahtiin kuin optimistit kuvittelivat. Pontelan alueelle kaavoitettiin 29 omakotitonttia, ja niistä yli 20 on vielä vapaana.

Sen sijaan huomattavasti kalliimmat tontit muualla Kaarinan alueella tekevät kauppansa. Edes koronapandemia ei ole siihen vaikuttanut.

– Mielestäni omakotitontteja on myyty tasaiseen tahtiin, tietääkseni ihan normaalivuoden tapaan. Tänä vuonna on myyty 23 omakotitonttia, ja vuokratonttien lunastukset siihen päälle. Muutamia kauppoja on tosin peruttu tai siirretty, mutta ei montaa, maankäyttöinsinööri Henna Correia Noca kertoo.

Hänen mukaansa suosituimpia alueita omakotirakentajien keskuudessa Kaarinassa ovat esimerkiksi Silvolanmetsä ja Harmilanahre. Tämän vuoden kohteista myös Kultanummen alueen kaikki tontit on varattu.

Auranlaaksossa sijaitsevassa Silvolanmetsässä on jäljellä yksi tontti, jonka hinta on 57 000 euroa. Samoin on Harmilanahressa, ja hinta on vajaa 61 000 euroa. Kalleimmat tontit ovat tällä hetkellä Correia Nocan mukaan Uusihaassa. Pontelan alueella vapaana olevien tonttien hintahaarukka on 38 000–48 000 euroa.

Correia Noca katsoo, että Kaarina on omakotirakentajien mieleen, koska sen sijainti on niin loistava. Seuraavaksi uusia omakotitontteja aiotaan Hulkkioon. Verkakylän asemakaavan laajennusosan alueen kadut rakentuvat ensi vuonna.