Tutustu maksutta paikallislehteen! – Kunnallislehti ja kymmenet muut paikallislehdet vapaasti luettavissa viikonloppuna

0

Kymmenet paikallislehdet avaavat maksuportit ja näköislehdet vapaasti luettaviksi verkossa tulevana viikonloppuna 12.–15.11. Pureudu paikallisiin -kampanja tuo esiin paikallislehtiä ja paikallisjournalismia, sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua elämään eri puolilla Suomea. Kuntsarin perjantain lehti aukeaa myös kaikille tästä linkistä.

Muut avoinna olevien paikallislehtien linkit on koottu Uutismedian liiton verkkosivuille.

– Paikallislehdet ovat merkittävä osa suomalaista uutismediaa. Suomen yli 130 paikallislehdellä on keskeinen rooli suomalaisen demokratian ja sanavapauden ylläpitämisessä. Paikallislehdet tekevät tärkeää työtä niin kuntalaisten tiedonsaannin turvaamisessa kuin kuntien päätöksenteon arvioinnissa, Sanomalehtien Liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

Pureudu paikallisiin -kampanja kannustaa suomalaisia tutustumaan lehtiin ja elämään eri puolilla maata.

– Toivottavasti moni myös intoutuu tilaamaan itselleen laadukasta ja vastuullista paikallisjournalismia. Meistä jokainen tarvitsee paikallislehtiä ja paikallislehdet tarvitsevat meistä jokaista, Hannikainen muistuttaa.

 

Sanomalehtien Liitto muuttui Uutismedian liitoksi

Sanomalehtien Liitto on uudistanut nimensä Uutismedian liitoksi. Uusi nimi otetaan käyttöön 12. marraskuuta. Liiton uusi ruotsinkielinen nimi on Nyhetsmediernas förbund. Englanniksi liitto käyttää nimeä News Media Finland.

Uutismedian liitto on Suomen sanomalehtien, kaupunkilehtien ja muiden uutismedioiden julkaisijoiden toimialajärjestö. Sen tehtävänä on parantaa uudistuvan, luotettavan ja suomalaisille merkityksellisen uutismedian toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä.

Kunnallislehti on Uutismedian liiton jäsen. Uutismedian liiton jäseninä on tällä hetkellä 115 yritystä, joilla on yhteensä 231 julkaisua: 169 sanomalehteä, 55 kaupunkilehteä, 2 verkkojulkaisua ja 5 muuta lehteä.

Uutismedian liitto on media-alan kattojärjestön Medialiiton suurin jäsenjärjestö. Uutismedian liiton liittojohtaja Jukka Holmberg toimii myös Medialiiton toimitusjohtajana.