Ulkoiluavun tarjoaminen hämmästyttää

0
Tuntemattomien tarjoama ulkoiluapu kummastuttaa Paimion vanhuspalveluissa. (Arkistokuva)

PAIMIO Viimeisen viikon aikana pari paimiolaista ikäihmistä on saanut puhelinsoiton, jossa heille on tarjouduttu ulkoiluavuksi. Ikääntyneelle miehelle tällaisen puhelun soitti nainen, ja naiselle mies. Paimion vanhuspalveluiden avopalvelunohjaaja Ritva Aaltonen otti yhteyttä toimitukseen kantaen huolta siitä, keitä nämä ulkoiluavun tarjoajat ovat ja onko asiassa niin sanotusti “puhtaat jauhot pussissa”. Kaupungin tiedossa ei tällaisia tarjoajia ole, ja yleensäkin ulkoiluavun viralliset tarjoajat eivät tokikaan voi lähestyä vanhuksia suoraan, vaan vanhuspalvelujen kautta.

Tässä tapauksessa vanhusten puhelinnumerot on saatu jotain muuta kautta, mikä sekin herättää epäilyksen, että asia on vähintäänkin outo.

– Tässä on kuitenkin kyse selkeästi ikäihmisistä, ja herää huoli, keitä nämä soittajat ovat olleet ja millaisella asialla. Toisessa tapauksessa tapaamisesta sovittiinkin, mutta ketään ei tullut sovittuun aikaan paikalle, kertoo Aaltonen.

Toki mahdollista on, että ulkoiluavun tarjoajat ovat liikkeellä puhtain mielin, mutta siinä tapauksessa Aaltonen toivoo heidän yhteydenottoaan kaupunginvirastolle, että asia selviää. Muutoin on syytä viestittää, että ikääntyneet ja heidän läheisensä osaavat suhtautua varoen tällaiseen lähestymistapaan.