Jouluisia tervehdyksiä

0

Ensin sellainen tuli siskolle. Siistillä käsialalla kirjoitettu joulukortti, johon oli kääntöpuolelle liimattu paperilappu, jossa oli joku mietelause ja allekirjoituksena etunimi, joka oli sama kuin äidillämme. Koska pitkäaikaisessa laitoshoidossa oleva äitimme ei ole enää pystynyt kirjoittamaan joulukortteja moneen vuoteen, sisko kyseli eri suunnista mahdollista kortin lähettäjää. Näinä sosiaalisen median aikoina kun aktiivisella ihmisellä voi olla kavereita, joita ei ole koskaan edes silmätysten tavannut. Ei löytynyt kortin lähettäjää. Kortin arvoitus ratkesi kuitenkin parin päivän päästä, kun minä sain samanlaisen. Sieltä äidin palvelutalostahan ne oli lähetetty. Tai enhän minä tiedä mistä ne oli oikeasti lähetetty. Saattoi olla joku keskitetty ostopalvelu, mutta ajatus oli joka tapauksessa ihan mukava. En ole saanut äidiltä joulukorttia kohta kymmeneen vuoteen.

Sain joulukortin vielä toiseltakin lähipiirini laitoshoidossa olevalta vanhukselta. Hän on toistaiseksi vähän paremmassa kunnossa ja hänen korttinsa vaikutti ihan itse askarrellulta. Kirjoitushommissa toki tarvitaan apua jo silläkin suunnalla. Korttien lisäksi kummastakin hoitopaikasta tuli jouluaattona viesti hyvän joulun toivotuksineen ja liitteenä kuva vanhuksesta tonttulakki päässä. Vaatekaapista oli kaivettu vielä vähän punaista päälle.

Taas kerran tuli mietittyä ihmisiä, jotka tekevät työtä huonokuntoisten vanhusten parissa. . Oli mukavaa saada se kuva.

Takana on hankala vuosi eikä ainakaan ensi vuoden alku näytä yhtään helpommalta. Toivottavasti rokotteita alkaa tulla maahan ovista ja ikkunoista niin, että myös palvelutalojen henkilökunta saadaan pysymään terveenä. Kaiken muun ylimääräisen tohinan, sääntelyn ja vierailurajoitusten lisäksi on täytynyt olla rankkaa kantaa huolta siitä, että ei itse kuljeta ikävää kulkutautia mukanaan työpaikalle, jossa suunnilleen kaikki asiakkaat ovat hankalinta mahdollista riskiryhmää. Tai myöskään toiseen suuntaan omaan kotiinsa. Tsemppiä kaikkiin palvelutaloihin ja muihin terveydestämme ja hyvinvoinnistamme huolehtiviin putiikkeihin.

Jari Kårlund