Kipaise Kriivari-hiiren joulupolulle

0
Joulupolun lähtöpaikka löytyy Kriivarin koululta, mutta toki Rivonmäen reitin osuudelta voi poimia myös muutaman satunnaisemman rastin ja kulkea reitin miten haluaa.

PAIMIO

Kriivarin koulun vanhempainyhdistys on tehnyt Rivonmäen reitin oikopolulle jouluteemaisen ulkoilupolun vähän samaan malliin kuin mikä toteutettiin halloweenin aikaan. Sen kiertämiseen kannattaa varata hiukan aikaa, taskulamppu ja säänmukaiset varusteet. Puhelimessa on hyvä olla qr-koodin lukijan.

– Halloweenina oli tarkoitus ilahduttaa erityisesti Kriivarin koulun lapsia, kun heiltä oli jäänyt Korona-tilanteen takia pois jokavuotinen vapputapahtuma ja sadonkorjuujuhla, kommentoi Kriivarin koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Katja Tiittanen . Koska palaute oli hyvää, vanhempainyhdistys päätti tehdä myös joulupolun lähemmäs Kriivari koulua ja kiertämään Rivonmäeltä. Reitti on noin kolmen kilometrin pituinen, ja se alkaa Kriivarin koulun vierestä ja päättyy myös sinne.

– Olimme optimistisia, että jouluksi tulisi lunta, joten emme halunneet, että rata olisi Rivonmäelle tehtävän ladun tiellä, kommentoi Tiittanen.

Joulurata koostuu rasteista, joita on 24 kappaletta. Rastit avautuvat joulukalenterin omaisesti viikko kerrallaan. Rastit koostuvat Kriivarin koulun ekaluokkalaisten tekemistä laminoiduista heijastavista villasukista, videoista, jotka avautuvat qr- koodilla, sekä vanhempainyhdistyksen jäsenien tuomasta rekvisiitasta. Videot koostuvat ekaluokkalaisten piirtämistä kuvista, sekä jouluisesta tarinasta, jonka lukee joko Kriivarin koulun vanhempainyhdistyksen, tai Paimion yrittäjien jäsen. Sen voi kuunnella siis qr-koodin avulla puhelimesta.

– Halusimme tälläisen tehdä, kun ei ole jouluisia tapahtumia, ja meillä on todella aktiivinen vanhempainyhdistys ja tekemisen iloa. Halusimme myös saada paimiolaisia ulos liikkumaan sekä joulumielelle, kertoo Tiittanen.

Hänen mielestään polku onnistui paremmin kuin halloweeninä, ja sitä oli myös paljon mukavampi kelien puolesta tehdä, sillä halloweeninä satoi kaatamalla vettä.

Joulupolun tekemisessä ei Tiittasen mukaan ollut muuta jännitettävää, kuin se, että kaiken saisi ajallaan valmiiksi.