Koronan eteneminen hidastui

0
Ota yhteyttä terveyskeskukseen mikäli epäilet itselläsi tartuntaa.

Koko maassa kirjattiin maanantaina 252 uutta koronatartuntaa. Kaikkiaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tilastoinut tartuntoja nyt 33 414. Paimioon tai Sauvoon ei maanantaina kirjattu uusia tartuntoja. Viime viikolla Paimioon kirjattiin kolme uutta tartuntaa, mutta Sauvossa tartuntojen määrä ei edelleenkään ole ylittänyt THL:n julkistamisrajaa eli viittä tapausta.

Vaikka tartuntaluvut lähialueella ovat alhaiset, sairaanhoitopiiri pitää tilannetta edelleen vakavana ja suosittaa minimoimaan kontaktit myös joulun aikana.

Tartuntaudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala on viestittänyt, että joulua vietetään oman perhepiirin sisällä.

Vierailuja Tyksin sairaaloissa on rajoitettu koronatilanteen vuoksi, ja myös Paimion-Sauvon terveyskeskuksessa on rajoitettu vierailuja terveyskeskussairaalassa.

Turussa uusia tartuntoja kirjattiin maanantaina 15 kappaletta. Yhteensä Varsinais-Suomessa raportoitiin 22 uutta tartuntaa. Turun lisäksi tartuntoja todettiin Kaarinassa kolme, Mynämäessä kaksi ja Salossa yksi.

Tautitapauksen määrä on Suomessa viimeisen kolmen viikon aikana pysähtynyt, mutta määrä on edelleen erittäin korkealla tasolla. Viimeisten kahden viikon aikana eniten uusia tapauksia on todettu Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla. Maanantaina Helsingissä raportoitiin 81 uutta tartuntaa.

Tautiin liittyviä kuolemia raportoitiin 17 lisää, joista kaksi tapahtui Tyksin erityisvastuualueella. Yhteensä sairaanhoitopiirien sairaaloissa on tällä hetkellä 99 potilasta, mikä on kahdeksan enemmän kuin perjantaina.

Sairaalahoidon tarve maakunnassa on kasvussa. Tyksin erityisvastuualueella on koronavirustaudin vuoksi tällä hetkellä hoidossa yhteensä 41 potilasta, joista viisi on tehohoidon tarpeessa.

Mikäli tarvitset tietoa ja toimintaohjeita koronataudin suhteen, lisää tietoa löytyy sairaanhoitopiirin nettisivuilta: https://www.vsshp.fi/fi/Sivut/Koronavirusepidemia-2020.aspx