Lounais-Suomen Osuuspankki suunnittelee yhdistymistä Loimaan Osuuspankin kanssa

0

Lounais-Suomen ja Loimaan Osuuspankkien hallitukset suunnittelevat yhdistymistä ja ovat käynnistäneet selvityksen asiasta.

– Tavoitteemme on selvittää talven aikana, voisimmeko yhdistää pankkiemme voimat laadukkaiden pankkipalveluiden saatavuuden turvaamiseksi asiakkaillemme, kertoo OP Loimaan hallituksen puheenjohtaja Tuomas Heikkilä pankkien tiedotteessa.

Selvityksen valmistuttua kummankin pankin hallitus päättää erikseen yhdistymisselvityksestä ja lopullisen päätöksen tekee OP Lounais-Suomen ja OP Loimaan edustajistojen kokoukset aikaisintaan keväällä 2021.

Yhdistymisellä vahvistettaisiin pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut digitaalisessa ympäristössä, kerrotaan pankkien tiedotteessa. Molemmat pankit ovat vakavaraisia, mutta palvelukyvyltä ja tehokkuudelta vaaditaan pankkien mukaan koko ajan enemmän. Lisäksi pankkeihin kohdistuva sääntely kiristyy ja aiheuttaa pankeille lisätöitä ja uusia kustannuksia.

– Yhdistymisellä halutaan vahvistaa Paimio-Sauvon ja Loimaan alueiden elinvoimaa ja luoda kannattavaa kasvua myös tulevaisuudessa sekä olla paremmin vaikuttamassa alueella toimivien yritysten menestykseen ja asukkaiden hyvinvointiin, kertoo OP Lounais-Suomen hallituksen puheenjohtaja Juhani Alastalo.

Yhdistymishankkeen lähtökohtana on, asiakassuhteet jatkuvat entisellään, samoin tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina. Lähtökohta on myös, että nykyinen henkilöstö jatkaa uuden pankin palveluksessa.