Paimiossa kaksi uutta koronatartuntaa – Ylilääkäri: Uusi päiväkohtainen tartuntaennätys Varsinais-Suomessa

0

Paimiossa on todettu kaksi uutta koronavirustapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) perjantaina. Tällä viikolla uusia tapauksia on tullut kolme tähän mennessä. Viime viikolla uusia tapauksia ilmeni 12.

Sauvon koronatilanteessa ei ole tiedossa muutoksi. tartuntoja on edelleen alle viisi koko epidemian aikana.

Paimiossa taudin ilmaantuvuus viimeisen kahden viikon aikajaksolla on 184,3. Luku on noususuunnassa.

Paimiossa ollaan kuitenkin kaukana Turun luvusta, joka on 296,4. Ilmaantuvuudella kuvataan uusien tapausten määrää suhteessa kaupungin koko asukaslukuun tietyllä aikajaksolla. Ilmaantuvuusluku on yksi perusteista, joita käytetään esimerkiksi maakuntien luokittelussa leviämis- tai kiihtymisvaiheen alueiksi.

Paimiossa on todettu epidemian aikana kaikkiaan 35 koronavirustapausta.

Perjantaina kerrottiin myös, että Jokelan koulussa on tapahtunut altistuminen. Altistuminen koskee yhteensä 21 henkilöä, eli yhtä luokkaa.

Kaikki altistuneet on tavoitettu, ja heidät on asetettu karanteeniin.

Varsinais-Suomessa uusia tapauksia raportoitiin perjantaina 87. Koko maassa uusia sairastuneita oli 354.

Varsinais-Suomessa taudin ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana on 169,5. Uudellamaalla se on 180,0. Koko maassa ilmaantuvuus on 102,1, kertoo THL. Koko maan ilmaantuvuus on hieman laskussa, mutta varsinais-Suomen nousussa.

Tyksin tartuntaudeista vastaava ylilääkäri neuvoo, että tulevat lomat vietettävä oman ydinperheen kanssa.

– Varsinais-Suomen korovirustilanne on hyvin huolestuttava. Vaikea tilanne ei ole tasaantunut, vaikka tiukat suositukset konktaktien minimoimisesta ovat olleet voimassa yli kaksi viikkoa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Torstaina 17. joulukuuta sairaanhoitopiiriin ilmoitettiin 86 uutta koronavirustartuntaa, jotka näkyvät perjantaina THL:n luvuissa. Tämä on Varsinais-Suomen korona-ajan päiväkohtainen ennätys.

– Olen hyvin huolestunut. Tämä joulu ja uusivuosi pitää viettää oman ydinperheen kanssa. Sukukokouksia tai kaverijuhlia ei voi järjestää, eikä myöskään voi kiertää vierailuilla paikasta toiseen, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Koronavirustaudin ilmaantuvuus on Varsinais-Suomessa edelleen noussut.

– Käytettävissämme ei juuri ole enempää suosituksia, joilla voisimme hidastaa koronaviruksen leviämistä. Kyse on nyt siitä, että aivan jokaisen meidän on tiukasti noudatettava annettuja suosituksia. Kaikki ylimääräiset kontaktit tulee minimoida. Jokaisen kannattaa pysähtyä miettimään, millä tavoin vielä voi omalta osaltaan vähentää kontakteja ja liikkuvuutta, sanoo Esa Rintala.

Sairaalahoidon tarve on kasvussa. Tyksissä on koronavirustaudin vuoksi tällä hetkellä hoidossa 16 potilasta ja lisäksi 11 potilasta on hoidossa Varsinais-Suomen terveyskeskusten vuodeosastoilla.

Vierailuja Tyksin sairaaloissa on rajoitettu koronatilanteen vuoksi torstaista 17.12. alkaen

Varsinais-Suomessa ja Tyksin erityisvastuualueella on tehohoidossa 4 koronapotilasta, kertoo THL perjantaina.

Alueella ei ole uusia kuolemantapauksia. Koko epidemian aikana tautiin on kuollut 31 Tyksin erityisvastuualueella.