Ruokakaupat varautuivat joulun ruuhkaan pidentämällä aukioloja

0
K-Market Sauvon kauppias Leo Silfver ja muu henkilökunta saa nyt täyttää myyntitiskejä urakalla. Kaupan palvelutiskin tuttuja suosikkeja ovat itse marinoidut pihvit.

SAUVO

Joulun lähestyessä ruuhkat kasvavat mitä lähemmäksi joulunpyhiä mennään. Ruuhkia koetetaan nyt välttää kaupoissa esimerkiksi aukioloaikojen pidennyksillä ja kauppakassipalvelua mainostamalla. Kaupoista myös kerrotaan, että monet asiakkaat ovat jo hyvissä ajoin varautuneet välttääkseen viime hetken jonot. K-Market Sauvon kauppias Leo Silfverillä on monta keinoa välttää ruuhkien muodostuminen kaupassaan.

– Jouluviikolla pidennämme aukioloaikojamme tunnilla kummastakin päästä ja lisäksi kolme tai neljä kesätyöntekijää on tulossa purkamaan ruuhkaa. Lisäämme myös kauppakassipalveluun jouluviikoksi ilmaiset kotiinkuljetukset, kun ostokset ylittävät tietyn summan, Silfver kertoo.

Kauppakassi palvelu on ollut suosittua aloituksestaan saakka ja Silfver uskoo sen joulun lähestyessä kasvavan entisestään.

– Se on hyvä ja helppo tapa välttää ruuhkat. Olemme toimittaneet asiakkaille jopa autoon asti ostokset, jos niin on toivottu.

Silfver uskoo, että jonoja ei pääse muodostumaan, mutta myöntää jo nyt Postin ja Matkahuollon palveluiden lisäävän painetta.

– Niiden toiminta on kasvanut paljon jo nyt ja se tuo lisäpainetta kassalle. Sen vuoksi siinä pitää olla väkisinkin apukäsiä purkamassa ruuhkaa.

K-Market Sauvon kauppias Leo Silfver on varautunut jouluruuhkiin lisäämällä muun muassa henkilökunnan määrää. – Jouluviikolla pidennämme aukioloaikojamme tunnilla kummastakin päästä, Silfver kertoo.
S-Market Sauvon marketpäällikkö Sari Sintosen mukaan asiakkaat ovat varautuneet jouluruuhkiin jo nyt. – Myynnin kasvua on ollut eritoten teollisesti valmistetuissa elintarvikkeissa, joissa on pitkä säilyvyys, Sintonen toteaa.

Asiakkaat ajoissa liikenteessä

S-Market Sauvon marketpäällikkö Sari Sintonen kertoo asiakkaiden varautuneen jouluruuhkiin jo nyt.

– Asiakkaat ovat valveutuneita ja he ovat olleet jo ajoissa liikenteessä. Myynnin kasvua on ollut eritoten teollisesti valmistetuissa elintarvikkeissa, joissa on pitkä säilyvyys kuten kuivahedelmissä, rusinoissa, luumuissa, riiseissä, sokereissa ja glögeissä.

Sintosen mukaan ruuhkiin on varauduttu ja niistä on myös pitkä kokemus.

– Olemme hyvin kartalla sesongin vaihteluista ja tiettyjen kausien tuomat ruuhkat ovat meille sisäänrakennettu juttu, joihin osaamme varautua.

Jouluviikon ruuhkiin on varauduttu muun muassa tehostamalla kauppakassipalvelun mainostamista ja normaaleilla aukioloajoilla joulunpyhinä.

– En osaa varmaksi sanoa, vaikuttaako joulu tai koronatilanne, mutta kauppakassipalvelusta on nyt kysytty enemmän ja uskon sen lisääntyvän ennen joulua, Sintonen opastaa.

 

S-Market Sauvon marketpäällikkö Sari Sintosen mukaan asiakkaat ovat varautuneet jouluruuhkiin jo nyt. – Myynnin kasvua on ollut eritoten teollisesti valmistetuissa elintarvikkeissa, joissa on pitkä säilyvyys, Sintonen toteaa.