Sauvokin nousi koronatartuntojen listauksiin

0

PAIMIO,SAUVO

Koronapandemia ylsi jouluna virallisesti myös Sauvoon. THL:n viiden todetun tartunnan raja ylittyi lauantaina 26.12. kun Sauvon tartuntojen määräksi ilmoitettiin tasan viisi.

Paimioon kirjattiin jouluviikolla vain kaksi uutta tartuntaa. 23.12. kirjattiin kaksi todettua tartuntaa ja näin varmistettujen tartuntojen kokonaismäärä nousi 38:aan. Joulunpyhiltä ei maanantain 28.12. tietojen valossa kirjautunut yhtään uutta varmistettua tartuntaa Paimioon.

Koko maassa tartuntojen määrä on nyt laskussa ja näin myös Varsinais-Suomessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi maanantaina 160 uudesta koronatautitapauksesta. Yhteensä maassa on nyt raportoitu 35 137 tautitapausta.

Varsinais-Suomessa on nyt kirjattu 3 063 tapausta ja todettujen tartuntojen määrä kasvoi sunnuntaista 35 tapauksella.

Varsinais-Suomessa eniten tartuntatapauksia kirjattiin Turkuun, jossa todettiin 19 uutta tartuntaa. Turun lisäksi tartuntoja todettiin yhdeksän Kaarinassa. Lisäksi kaksi tartuntaa oli Naantalissa ja Raisiossa. Yksi tartunta löydettiin Liedossa ja Salossa.

Uutena kuntana koronakartalle nousi maanantaina Vehmaa, jossa on nyt todettu viisi tartuntaa.

Maakunnan alueella Kustavi, Taivassalo, Oripää ja Pyhäranta ovat yhä valkoisia läikkiä THL:n koronakartalla, eli niissä ei ole ylittynyt viiden tartunnan julkistusraja. Sauvon lisäksi Marttilassa ylittyi joulunpyhinä viiden tartunnan raja, ja Vehmaan viisi tuli täyteen maanantaina..

Ylivoimaisesti eniten tartuntoja on edelleen todettu maakunnan alueella Turussa, jossa tapauksia on havaittu 1902. Varsinais-Suomen tartunnat ovat muutenkin keskittyneet Turun naapurikuntiin, sillä Kaarinassa on ollut sunnuntain tietojen mukaan 165, Raisiossa 109, Liedossa 83 ja Naantalissa 73 tapausta.

Maakunnassa toiseksi eniten tartuntoja on Salossa, jossa on kirjattu 239 tartuntaa. Yhteensä Varsinais-Suomessa on tähän mennessä kirjattu 3028 tartuntaa.

Rokotukset alkoivat maanantaina


Varsinais-Suomessakin on aloitettu koronarokotukset hoitohenkilöstölle.Ensimmäiset koronapotilaiden kanssa työskentelevät rokotettiinn maanantaina aamupäivällä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä. Ensimmäisessä vaiheessa Tyksissä rokotetaan teho-osastojen, koronapotilaita hoitavien vuode- ja päivystysosastojen ja ensihoidon henkilökuntaa sekä koronapotilaita hoitavien infektiovastaanottojen, koronanäytteenottojen ja koronavirusdiagnostiikkaa tekevän laboratorion henkilökuntaa.