Turku saa ensimmäisen naispiispansa – Lehikoinen jäi kakkoseksi

0

Mari Leppänen valittiin torstaina Turun arkkihiippakunnan seuraavaksi piispaksi. Iltapäivällä julkistetun alustavan ääntenlaskennan mukaan Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaani, TM, FM Mari Leppänen (s. 1978) sai 54,6 prosenttia annetuista äänistä Turun arkkihiippakunnan piispan vaalin toisella kierroksella ja tuli valituksi Turun arkkihiippakunnan seuraavaksi piispaksi.

Piispan vaalin alustavassa tuloslaskennassa äänimäärät jakautuivat Mari Leppäsen ja Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra, TM, rovasti Jouni Lehikoisen (s. 1961) kesken seuraavasti: Leppänen sai yhteensä 565 ääntä ja Lehikoinen 467 ääntä (45,1 %). Vaalin äänestysprosentti oli 86,8.

Mari Leppänen vihittiin papiksi vuonna 2012. Hän on työskennellyt Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaanina vuodesta 2019.

Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1.2.2021. Hänet vihitään virkaan Turun tuomiokirkossa 7.2.2021. Turun arkkihiippakunnan piispana toimiva Kaarlo Kalliala jää eläkkeelle 31.1.2021.