Antibakteerinen pinta liikkujien suojaksi Kuntopeimarissa

0
Nanopen Antti Ihalainen kertoi, että iso kuntosalitila vaatii noin kolme litraa suihkutettavaa ainetta. Kaikki laitteet ja välineet, mattoja, steppilautoja ja köysiä myöten käsiteltiin kauttaaltaan.

PAIMIO

Paimiolaisen kuntosali Kuntopeimarin tiloihin tehtiin perjantaina antibakteerinen käsittely, jonka luvataan takaavan tilojen pintojen puhtauden ilman jatkuvaa putsausta. Yrittäjä Vesa Virtanen hankki Palccoat- kestopinnoitteen omien sanojensa mukaan asiakkaiden turvallisuuden vuoksi.

– Että asiakkaat uskaltaisivat käydä kuntoilemassa ja liikkumassa mahdollisimman vapaasti.

Palccoat-käsittelyssä luvataan, etä fotokatalyysi tappaa ja hajottaa haitalliset aineet pinnoitteeseen valon voimalla ja käsittely toimii sen jälkeen 24/7. Käsittelyn luvataan siis tuhoavan mikro-organismit valokatalyysin tuottamien happiradikaalien avulla hiilidioksidiksi ja vedeksi. Käsittelyn tehneen Nanope Oy:n Antti Ihalainen kertoo, että yritys on tehnyt näitä pintakäsittelyjä muun muassa elintarviketeollisuuteen jo pidempään, mutta covid-19 viruksen myötä kysyntä on kasvanut yrityksissä ja tiloissa, joissa halutaan minimoida asiakkaiden tartuntariskejä.

– Ravintolat, hotellit, kuntosalit, terveydenhuollon tilat ja yleensäkin tilat, joissa käy paljon ihmisiä, listaa Ihalainen työkohteita. Yritys tekee käsittelyjä Suomen lisäksi myös Virossa ja Ruotsissa.

Fotokatalyysikäsittely tehdään suihkutuksena ja sillä käsiteltiin siis kaikki Kuntopeimarin kuntoilulaitteet ja välineet, sekä salitilat ja pukuhuoneet eli käytännössä kaikki mihin saleissa kosketaan tai mitä käsitellään. Käytännössä käsittely tekee tarpeettomaksi sen, että kukin kuntoilija puhdistaa käyttämänsä välineet. Ihalaisen mukaan nanopinnoitekäsittely kestää jopa useamman vuoden, mikäli pintaa ei jatkuvasti mekaanisesti puhdisteta. Pyyhintäkertojakin käsitelty pinta kestää hänen mukaansa vähintään 10 000.