“Auraustilanne on hallinnassa”

0
Vistan kevytväylästö on ajolistan keulilla, ja ulommaksi keskustasta edetään kun keritään.

Lumiaurat ovat nyt tuttu näky lumisilla Paimion teillä. Paimiossa teitä aurataan sekä omalla kalustolla että ostopalveluna. 

Tekninen johtaja Juha Saarinen sanoo, että aurauskalustoa on riittävästi ja auraustilanne on hyvin hallinnassa. 

Kun lunta tulee näin paljon, kun lähipäivinä on tullut, teiden aurausta on kuitenkin pitänyt priorisoida.

– Pääväylät aurataan aina ensin. Periaate on se, että missä eniten on liikennettä ja autoja, sieltä aurataankin ensimmäisenä. Myös kevyeenliikenteenväyliä koskee tämä sama. Siksi esimerkiksi Vistantien kevyenliikenteenväylät aurataan ensimmäisenä, Saarinen selittää.

Teitä aurataan myös useaan kertaan päivässä jos lunta sataa koko ajan. Yön aikaan on tarkoitus saada kaikki tiet aurattua, minkä jälkeen auraamaan lähdetään kun tietyille alueille vaaditut senttimäärät lunta tulevat täyteen.

Silti kaupungille tulee jatkuvasti ihmettelyjä, miksi jokin tietty alue ei vielä ole aurattu, miksi aurauskepit ovat kaatuneet tai miksi lunta on jäänyt jonnekin tielle. 

– Nyt on tullut näin lyhyessä ajassa näin paljon lunta ensimmäistä kertaa kymmeneen tai kahteenkymmeneen vuoteen. Ilmatieteenlaitoskin on varoittanut autoilijoita ja on ymmärrettävä, että nyt olosuhteet ovat poikkeukselliset, ei nyt ole normaalitilanne lumen suhteen, Saarinen huomauttaa.