Herkkuja joulun tähteistä

0
Tähteeksi jääneestä torttutaikinasta saa tehtyä loputtomasti erilaisia leivonnaisia.


Italialaishenkiset piiraatTäyte:

Pehmeää vuohenjuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa

Pestoa

Kirsikkatomaatteja

(Koristeeksi tuoretta basilikaa)

Tee näin:

Leikkaa torttutaikinalevyt puoliksi ja tee yhdestä levystä kaksi piirasta. Jos haluat pienempiä suupaloja, leikkaa puolikas levy vielä neljään osaan.

Levitä levyille vuohenjuustoa, pestoa ja lopuksi puolikas kirsikkatomaatti. Paista paketin ohjeen mukaan ja koristele basilikalla.

Joulukinkku-pasteijatTäyte:

Pieneksi pilkottua joulukinkkua

Tuorejuustoa

(juustoraastetta)

Kananmunaa voiteluun

Tee näin:

Leikkaa torttutaikinalevy puoliksi ja laita reilun ruokalusikallisen verran täytettä neliön keskelle. Taita levy kulmittain kahtia ja nipistele reunat kiinni sormella tai haarukalla. Voitele kananmunalla ja paista paketin ohjeen mukaan.

Tortut kylmällä täytteelläTäyte:

Valmista katkarapukimaraa, lohimoussea tai sienisalaattia

(Koristeeksi seesaminsiemeniä)

Kananmunaa voiteluun

Tee näin:

Taittele torttu haluamallasi tavalla, voitele kananmunalla, koristele seesaminsiemenillä ja paista ilman täytettä. Kun torttu on jäähtynyt, annostele sen keskelle haluamasi täyte.

 

Talven kukkasiaTäyte:

Marmeladikuulia

Tee näin:

Leikkaa torttutaikinasta piparkakkumuotilla paloja. Venytä paloja hiukan ja asettele ne voidellun muffinipellin koloihin niin, että terälehdet jäävät pellin koloihin koholle. Aseta puolikas marmeladikuula taikinan keskelle kupera puoli alaspäin ja paista.

 

Pain au chocolatTäyte:

Suklaata (näihin voi piilottaa loput konvehdit!)

Kananmunaa voiteluun

Tee näin:

Leikkaa torttutaikinasta suorakaiteen muotoisia paloja. Tässä voit hyödyntää edellisen ohjeen kukista ylijääneen taikinan. Aseta suklaata suorakaiteen toiseen päähän ja rullaa tiiviisti. Voitele kananmunilla ja paista.

 

MiniviineritTäyte:

Uuninkestävää hilloa

Raesokeria

(tomusokeria)

(sokeroitua tuorejuustoa tai jauheesta tehtyä vaniljakreemiä)

Tee näin:

Leikkaa torttutaikinalevyt puoliksi ja tee yhdestä levystä kaksi viineriä. Jos haluat pienempiä suupaloja, leikkaa puolikas levy vielä neljään osaan.

Levitä täytteeksi hilloa ja lisäksi halutessasi sokeroitua tuorejuustoa tai jauheesta tehtyä vaniljakreemiä. Koristele raesokerilla ennen tai jälkeen paistamisen. Lopuksi voit koristella vielä tomusokerista ja vedestä tehdyllä tahnalla.