Kelit menevät tosi kehnoiksi – nyt varovasti liikenteessä

0
Eilen aamupäivällä henkilöauto oli katollaan Iso-Iivarintiellä Paimiossa.

Ilmatieteen laitoksen lähituntien ennuste kertoo todella ikävästä käänteestä säässä. Iltapäivän puolella on luvassa ihan silkkaa vesisadetta, ja kun lämpöasteita on muutama niin keli menee todella hankalaksi. Tuuli yltyy viimaiseksi.

Luvassa on siis loskaisia ja urautuvia teitä, joilla ajaminen vaatii tilannenopeutta ja tarkkuutta. Jalankulkijoita varoitetaan vaarallisesta liukkaudesta sekä tänään että huomenna.

Lauantaina ei sadetta enää pitäisi tulla, mutta lämpötilat sahaavat sääennusteen mukaan plussan puolella, mikä lisää liukkautta.

Paimion kaupunki ilmoitti jo torstaina nettisivuillaan, että luistelukentät on suljettu ja kaupunkilaisten toivotaan välttävän tänään jäille menemistä, etteivät ne mene pilalle. Todennäköisesti jäät ovat käytössä taas lauantaina.

Urheilupuistossa on käytössä normaali luistelualue sekä kiekkoilijoille tarkoitettu “tenniskentän” alue. Siitä kuitenkin vain puolet toistaiseksi käytössä. Kaukaloa ei mm. sen huonon ja vaarallisen kunnon vuoksi voida asentaa.

Koulujen ja Tapiolan kentällä jäädytykset ovat käynnissä, mutta ne eivät ole vielä luisteltavassa kunnossa.

Sauvossa talviurheilua voi harrastaa tutusti Seuralan kupeessa olevalla jäällä, jossa on vapaan luistelun alue ja kaukalo. Myös Kalliorannan kupeessa Karunassa on jääkenttä. Hiihtolatuja on käytössä niin keskustassa kuin Suojalassa ( Järvenkyläntie 166) ja Karunassa.

Paimiossa jääkenttien ja hiihtoväylien tilannetta voit seurata täältä: https://bit.ly/2KBzdeI

ja molempien kuntien osalta myös niiden somekanavilla.