Kiertoliittymän rakentaminen voi alkaa jo kesällä

0

PAIMIO

Eduskunnan myöntämä puolen miljoonan euron ”joululahjaraha” tulee nopeasti käyttöön, sillä kiertoliittymän rakentaminen Alvar Aallon tien ja Kaaritien risteykseen toteutunee jo ensi kesänä.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen mukaan nopea toteutus on mahdollista, koska Paimion kaupungilla on jo vanha suunnitelma valmiina.

– Olemme alustavasti suunnitelleet, että urakka päästäisiin kilpailuttamaan maalis–huhtikuussa. Ajatuksena on, että se kilpailutetaan yhdessä 110-tien ja Sauvontien kiertoliittymän kanssa, hankkeiden projektipäällikkö Aku Reini kertoo.

Vanha suunnitelma päivitettävä ajan tasalle

A-Insinöörit on tehnyt vuonna 2012 Paimion kaupungille suunnitelman kiertoliittymästä Alvar Aallon tien ja Kaaritien risteykseen.

– Suunnitelma vaatii jonkin verran päivittämistä. Siihen pitää tehdä esimerkiksi koordinaattijärjestelmän muutos sekä tarkistaa maanomistus- ja kaavoitustilanne. On myös varmistettava, että nykyisten mittojen mukaiset raskaat ajoneuvot mahtuvat kääntymään kiertoliittymässä, Reini kuvailee.

Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Paimion kaupunki ovat alustavasti sopineet, että kaupunki teettää suunnitelman päivityksen.

Paimion tekninen johtaja Juha Saarinen uskoo, että päivitetty suunnitelma saadaan valmiiksi helmikuun loppuun mennessä, jonka jälkeen ELY-keskus pääsee kilpailuttamaan urakan.

Viidessä vuodessa seitsemän onnettomuutta

Liittymäalueen kolme haaraa ovat valtion maanteitä ja yksi, liittymästä Vistantielle johtava Alvar Aallon tien osuus on kaupungin katu.

Risteyksen tuntumassa on melko paljon liikennettä. Luoteen puoleisella Kaaritien osuudella kulkee lähes 5 400 ajoneuvoa vuorokaudessa ja kaakon puoleisella osuudella noin 3 800 ajoneuvoa. Paimion sairaalan puoleisella Alvar Aallon tien osuudella liikennemäärä on lähes 3 300 ajoneuvoa.

ELY-keskuksen tilastojen mukaan risteyksessä on sattunut seitsemän liikenneonnettomuutta viimeisen viiden vuoden aikana. Kolme onnettomuuksista on johtanut loukkaantumisiin.