Kissoja ja kimallusta Kaarina-talossa

0
Taitoluistelujoukkueen jäseniltä vaaditaan huippuluokan luistelutekniikkaa ja rytmitajua. Kaarinasta tällaista osaamista löytyy, kuten kuvasta näkyy.

KAARINA Kaarina-talon tiloissa on esillä kaksi kiinnostavaa näyttelyä: Kaarinan Taitoluistelijoiden Kaaria ja kimallusta sekä kuvataiteilija Päivi Rückerin Yhdeksän henkeä .

Kumpaankin näyttelyyn on mahdollista tutustua tammikuun 30. päivään saakka.

Taitoluistelijoiden näyttelyssä käydään kolmen luistelijan tarinan kautta läpi, mitä muodostelmaluistelu on harrastuksena. Samalla tarkastellaan seuran eli Kaarinan Taitoluistelijoiden osuutta lasten ja nuorten arjessa.

Rückerin näyttelyssä on yhdeksän teoskokoelmaa maalauksina ja keramiikkana. Niiden kautta katsoja pääsee tutustumaan kissojen sielunelämään.

Tuhansien terien

vauhdikkaat kaaretKaarinan Taitoluistelijoiden Kaaria ja kimallusta -näyttely Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa tempaa näyttelyssä kävijän mukaan muodostelmaluisteluun ja kaarinalaiseen muodostelmaluisteluperheeseen.

Oman tarinansa kertovat näyttelyssä kolme luistelijaa loisteliaiden pukujen ja kuvien kautta.

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuelaji, jossa musiikki, koreografia, luistelijoiden saumaton yhteistyö ja eläytyminen yhdistyvät harmoniseksi kokonaisuudeksi.

Kaarinan Taitoluistelijat perustettiin vuonna 2003. Vuosien kuluessa seura on kasvanut maakunnan suurimmaksi muodostelmaluisteluseuraksi. Se tarjoaa Kaarinan ja lähikuntien lapsille ja nuorille mahdollisuuden taitoluisteluharrastukseen lähellä kotia.

Jo tuhannet luistelijat pienistä luistelukoululaisista aktiivisiin harrastajiin – aina Suomen mestareihin asti – ovat piirtäneet luistimensa terällä kaaria Kaarinan jäähallin jäähän.

Kuninkaallisia

nautiskelijoitaPäivi Rückerin Yhdeksän henkeä -näyttely Kaarina-talon toisessa valottaa kissojen sielunelämää kuvataiteen keinoin. Näyttelyssä on teoskokonaisuuksia saman verran kuin kissalla sanotaan olevan henkiä.

Vaikka kissoilla on selviytymiskykyä, eivät ne kuitenkaan selviä Suomen oloissa ilman ihmistä.

Päivi Rücker on Kaarinassa asuva graafinen suunnittelija ja mediatalon ad. Päivätyön vastapainona Rücker pyrkii tekemään vapaa-aikanaan asioita käsin kosketeltavasti. Maalaamisen rinnalle on noussut hiljalleen keramiikan opettelu. Keramiikassa luontevaksi aiheeksi ovat valikoituneet perheessä asustavat kaksi cornish rex -rotuista kissaa.

Kissa on nautiskelija, kuningas tai kuningatar ihmiseen nähden: se tekee, mitä huvittaa – tai on tekemättä. Persoonalliset ja ylväät kissat aaltoilevine turkkeineen ja suurine korvineen ovat pääosassa Rückerin maalauksissa ja keramiikassa.

– Savitöissä ja keramiikan tekemisessä minua viehättää saven sattumanvaraisuus ja yllätyksellisyys. Koskaan ei tiedä, mitä uunista lopulta tulee ulos, Rücker sanoo.