Korona vähensi myös paikallisesti autokauppaa

0

PAIMIO, SAUVO, KAARINA

Viime vuonna Suomessa ensirekisteröitiin 96 415 uutta henkilöautoa, mikä on 15,6 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019. Traficomin tilastojen mukaan vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus henkilöautojen ensirekisteröinneistä jatkoi kasvuaan.

Paimiossa henkilöautojen ensirekisteröinnit vähenivät viime vuonna peräti 30 prosenttia. Kaarinassa pudotus oli 14,4 prosenttia eli lähellä valtakunnan keskiarvoa. Sauvoon uusia henkilöautoja rekisteröitiin 8,9 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019.

Korona pysäytti keväällä uusien henkilöautojen kaupan lähes täysin. Vaikka kaupankäynti piristyi syksyllä lähes normaaleihin lukemiin, koko vuoden ensirekisteröintimäärät jäivät selvästi pienemmiksi kuin vuonna 2019.

Joka viides valitsi lataussähkön tai kaasun

Ensirekisteröintitilastoista näkyy, että yhä useampi henkilöauton ostaja valitsee uudeksi menopelikseen jonkin muun kuin perinteisen bensiini- tai dieselkäyttöisen auton. Viime vuonna ladattavien hybridien sekä sähkö- ja kaasukäyttöisten autojen osuus ensirekisteröinneistä oli jo 20 prosenttia, kun edellisenä vuonna osuus jäi alle 9 prosenttiin.

Paimiossa ladattavien hybridien, sähkö- ja kaasukäyttöisten henkilöautojen osuus ensirekisteröinneistä oli viime vuonna 16 prosenttia ja Sauvossa 28 prosenttia. Kaarinassa niiden osuus oli lähes 22 prosenttia.

Vaihtoehtoisten käyttövoimien osuuksissa eivät ole mukana itselataavat hybridit.

Lähde: Traficom