Koronatartuntoja yksi Sauvoon, kaksi Paimioon, kolme Kaarinaan

0

PAIMIO,SAUVO,KAARINA

Torstaina Varsinais-Suomesta raportoitiin 41 uutta tartuntaa, joista kaksi osui Paimioon ja yksi Sauvoon. Kaarinaan kirjattiin lisäystä kolme tartuntaa. Eniten eli 21 tartuntaa kirjautui Turkuun.

Kaarinan tartuntamäärä on siis torstain jälkeen 239, Paimion 49 ja Sauvon kahdeksan.

Koko maassa raportoitiin torstaina 423 uutta koronavirustartuntaa. Kaikkiaan maassa on nyt todettu 44 039 tartuntaa epidemian alusta alkaen.

Maakunnassa on nyt todettu kaikkiaan 4 171 tartuntaa. Taudin ilmaantuvuuluku kahdelta viime viikolta kasvoi taas, sen ollessa nyt noin 105 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Paimion -Sauvon terveyskuntayhtymän alueella on tämän vuoden puolella todettu nyt kymmenkunta koronavirustartuntaa, ja näiden osalta on riittänyt jäljitystyötä, kertoo kuntayhtymän johtava lääkäri Nora Hagelberg . Hänen mukaan koronatestausten määrä on alkanut nousta, mutta vielä ei ole saavutettu viime vuoden huippulukuja. Viime viikolla terveyskeskuksessa otettiin 161 koronatestiä.

Koronavirusrokotukset ovat sujuneet hyvin. Tällä viikolla on rokotettu kotihoidon henkilökuntaa ja asiakkaita, ja annettu tehosterokotteita yhden rokotuksen saaneille.

Ensimmäisen rokotteen jälkeen rokotetuilla on esiintynyt jonkin verran paikallisoireita, lähinnä pistospaikan kipua. Tehosteannoksen jälkeen on esiintynyt useammin yleisoireita eli kuumetta, lihaskipuja ja päänsärkyä.

– Oireet vaikuttavat kuitenkin menevän nopeasti ohi, kertoo Hagelberg kokemuksista.

Infektiovastaanotolla työskentelevä henkilökunta ja ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan yksiköiden asukkaat ja henkilökunta sekä Paimiossa että Sauvossa ovat saaneet ensimmäisen rokotteen. Rokotteen ensimmäisen annoksen oli keskiviikkoon mennessä saanut 255 paimiolaista ja sauvolaista. Heistä noin 50 on ollut yli 80-vuotiaita.

THL ja sairaanhoitopiiri ovat ilmoittaneet rokotetoimitusten viivästymisestä lähiviikkoina ja se tulee vaikuttamaan rokottamisvauhtiin myös kuntayhtymän alueella. Rokotteet, jotka saadaan, käytetään tarvittaviin tehosteannoksiin ja ikääntyneiden rokottamiseen. Ikääntyneistä rokotetaan ensin kotihoidon asiakkaat ja seuraavaksi käynnistyvät ikääntyneiden joukkorokotukset.