Lähes nollalinja paikallisissa koronatartunnoissa jatkuu

0

KORONATILANNE Vahvistettujen koronatartuntojen määrä tällä alueella on edelleen vähäinen verrattuna Kaarinaan ja erityisesti Turkuun. Maanantaina koko maassa raportoitiin 192 uutta koronavirustartuntaa, ja niistä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle merkittiin 24. Niistä viisitoista oli Turussa. Kaarinassa todettiin neljä tartuntaa, Paimiossa ja Sauvossa ei yhtään.

Yhteensä koko maassa on nyt epidemian alusta asti todettu 42 772 tartuntaa.

Perjantaina Paimioon kirjautui yksi uusi varmistettu koronatartunta, mutta viikonlopulta ei yhtään. Sauvossa tartuntoja ei ole todettu parin viimeisen viikon aikana lainkaan. Paimiossa on ollut varmistettuja tartuntoja nyt 47, Sauvossa seitsemän ja Kaarinassa 225. Kaarinassa todettiin viime viikolla 25 uutta tartuntaa ja yksi niistä oli Piikkiön yhtenäiskoulussa ja kuusi Piispanlähteen koulussa. Piikkiön yhtenäiskoulun tapaukseen liittyi 16 altistunutta. Piispanlähteen koulun tapaukseen liittyi 79 altistunutta ja epidemian hillitsemiseksi yläkoulu siirtyi etäopetukseen ainakin 5.2.asti.

Turun tartuntalukema pandemian alusta lähtien on nyt 2536.

<div class=”flourish-embed” data-src=”story/667865″><script src=”https://public.flourish.studio/resources/embed.js“></script></div>

Rokotukset etenevät hitaasti

Suomessa 105 620 henkilöä on saanut sunnuntaihin mennessä rokotteen koronavirusta vastaan. Heistä 4 400 on saanut myös rokotteen toisen annoksen. Rokotusten eteneminen riippuu rokotemääristä, joita Suomeen saadaan.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on rokotettu tähän mennessä 11 306 henkilöä. Heistä 504 on saanut toisen annoksen.

Kunnat huolehtivat rokotuksista omilla alueillaan. Rokotteita annetaan ja jaellaan edelleen sitä mukaa, kun rokotetta saadaan käyttöön. Paimion-Sauvon terveyskeskus julkisti aikatauluja viime viikolla ja sen mukaan nyt olisi siirrytty kotihoidon asiakkaiden rokotuksiin. Yli kahdeksankymppisten rokotusten pitäisi alkaa helmikuun alussa ja laajamittaisten rokotusten arvioitu aloitusaika on tällä tietoa touko- kesäkuussa.